Espanyol

Coïssor, i a cinc punts dels llocs de permanència

L’Espanyol surt tocat de Pucela i encaixa una dura derrota que l’allunya de la salvació

L’expulsió de David López (24’) posa en safata el triomf local i, de retruc, amplia l’hemorràgia i els dubtes blanc-i-blaus

valladolid 2 Espanyol 1

ESPANYOL:Diego López; Javi López, Bernardo, Cabrera, Dídcac Vilà; Embarba, David López, Marc Roca (Iturraspe, 85’); Darder; Calleri (Pedrosa, 70’), Wu Lei (Ferreyra, 85’). VALLADOLID:Masip; Moyano, Olivas, Salisu, Raúl Carnero; Óscar Plano (Hervías, 72’), Alcaraz, Míchel (Sandro, 63’), Toni Villa (San Emeterio, 79’); Sergi Guardiola, Enes Ünal. GOLS:1-0 (77’) Sandro; 2-0 (83’) Sergi Guardiola; Embarba (90’) de penal.ÀRBITRE:Prieto Iglesias (navarrès) va mostrar targeta groga a David López (16’); Marc Roca (35’); Embarba (78’); Darder (88’); Carnero (88’) i expulsat amb una segona groga a David López (24’).PÚBLIC:25a jornada del campionat de lliga al José Zorilla. 19.645 espectadors van veure el partit en directe.
El filferro de la salvació és fa més prim i el marge d’error és mínim
La permanència es torna a posar a cinc punts a falta de tretze partits

L’Espanyol s’ha complicat la vida de mala manera i la pressió és avui més gran que ahir. Mirar la classificació fa calfreds. Els periquitos continuen cuers i la salvació es torna a disparar a cinc punts. Sembla un castig diví. El sísif blanc-i-blau veia com fa unes setmanes semblava que treia el cap però ara, la pedra del descens, torna a rodolar cap avall. Caldrà tenir el cap fred i buscar líder dins de la plantilla blanc-i-blava. Masses vegades l’Espanyol es veu condemnat per errors individuals. Un maldecap que ha arrossegat a David Gallego i Pablo Machín. Abelardo acabarà la temporada, sí o sí, però tot passa perquè els futbolistes es responsabilitzin del seu rendiment i ara, aquest, és molt fluix i molts d’ells no estan donant el nivell.

El filferro de la salvació és prim però l’Espanyol s’ha entossudit a complicar-se la vida de mala manera. David López, amb una expulsió per doble groga, va incendiar el partit. El santcugatenc, marcat per una primera groga rigorosa, es va jugar l’expulsió en una jugada sense cap perill a la medul·lar. Quedava més d’una hora de partit i l’Espanyol estava obligat a remar a contracorrent. El tret el peu era evident i ara calia navegar de la millor manera. La història es repetia. És la tercera vegada en què l’Espanyol, amb Abelardo, ha de jugar amb inferioritat numèrica. Va passar davant el Vila-real. El guió es va repetir al Sánchez Pizjuán i ahir amb el Valladolid es va viure el tercer capítol de la sèrie d’expulsions. Aquesta vegada va sortir creu. Dolor intens per la forma i el fons. Als nervis del partit calia sumar-li el pes a la motxilla de jugar amb un home menys. Van els jugadors al límit per la situació o bé els pot la responsabilitat. Són dues opcions però les més clara són els nervis i la necessitat de guanyar. Cada partit és una final i ahir, a Pucela, aquesta sensació encara es feia més angoixant. Primer, per la situació dels catalans i els castellans a la taula i després pels resultats adversos de la jornada. Un context que obligava a l’Espanyol a guanyar, i de retruc, ficar en la lluita pel descens al seu oponent. Res de res. Foc d’encenalls i futbolistes que es van fonent. Jugadors cridats a ser líders. A marcar el camí, per bé o malament. El futbol és dels futbolistes i ahir, els artistes són els que han eixamplat la coïssor que ara ja és més que evident i té símptomes d’hemorràgia. Ahir va fallar David López amb una acció infantil que li va entregar en safata la segona groga a Prieto Iglesias. Un arbitre sibil·lí que va anar torpedinant a l’Espanyol d’una manera clara però no decisiva per decantar el resultat. Diego López, un altre home cridat a ser un dels líders del vestidor, també va fallar. Més pals a les rodes per futbolista que han de marcar la ratllar i l’exigència.

Marcats per l’expulsió.

L’expulsió de David López va marcar el partit però l’Espanyol no va capgirar la seva fisonomia de joc ni jugant amb onze. El santcugatenc va veure una rigorosa targeta groga i després va fer una falta infantil a la medul·lar. Això va carregar les cames dels futbolistes de l’Espanyol. Tocava resistir fins al final i lluitar per no encaixar cap gol. Molt pla i sense recursos es va deixar dominar, de mica en mica, per un Valladolid que gestionava la pilota a plaer però no trobava llum en els metres finals. Un domini estèril que donava aire als catalans massa nerviosos i, per moments, contagiats pels calfreds de la golejada de l’Europa League i la responsabilitat del partit. Calleri ho intentava amb una rematava de cap massa tova que va aturar Masip. Era la primera ocasió dels catalans i arribava passada la mitja hora.

El Valladolid seguia desgastant el seu rival mitjançant la pilota. Buscava madurar el partit, conscient que tindria alguna ocasió per decantar el partit amb el pas dels minuts. Aquestes van arribar en el tram final. El Valladolid en va fer prou amb una acció mot tova de Diego López. El gallec no blocava una pilota d’Óscar Plano. Sandro recollia el refús i marcava pel pal del porter. Era la única arriba amb cert perill del conjunt local i o pulpo feia figa. La sentència arribava amb el segon gol de Sergi Guardiola que aprofitava una jugada d’Ener Ünal. Capcots i destarotats, els jugadors d’Abelardo només van maquillar el resultat gràcies a un penal de VAR. Embarba marcava de penal. Un cònsol trist i innocu. Cal més per la salvació i ara el camí està ple de mines.

ELS VESTIDORS

És un derrota dura. Si haguéssim guanyat els ficàvem en la lluita pel descens però la primera targeta ens ha condicionat
Teníem il·lusió de guanyar però el col·legiat ha condicionat el partit amb l’expulsió
Embarba
MIGCAMPISTA DE L’ESPANYOL
Crec en els meus jugadors i encara queda molta lliga. Sé que el cop ha estat dur però ens hem d’aixecar i posar-li un parell (ous)
Podem abandonar la lliga o seguir lluitant. Queden 13 partit i ho hem de seguir intentant
Abelardo Fernández
ENTRENADOR DE L’eSPANYOL
Queden tretze finals però hem deixat passar una oportunitat de ficar un rival directe
Sergi Darder
migcampista DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)