Espanyol

Posen el crit al cel pels arbitratges

Espanyol. L’endemà de l’actuació d’Alberola Rojas, Capdevila assegura que hi haurà una queixa formal

L’Espanyol ha protestat de manera enèrgica, per boca del seu portaveu de relacions institucionals, Joan Capdevila, pel tracte arbitral que està rebent aquesta temporada. Dues jugades que haurien pogut canviar el signe del partit de diumenge, contra l’Atlético de Madrid, han provocat la protesta pública del club blanc-i-blau: la falta de Felipe a Calleri quan l’argentí se n’anava cap a la porteria, que no va merèixer una targeta groga que hauria suposat l’expulsió del defensa colchonero, i l’agafada a Wu Lei a dins de l’àrea que no li va permetre rematar una centrada de Javi López.

Una vermella no ensenyada i un penal no assenyalat per Alberola Rojas que, en una situació tan delicada com la de l’Espanyol, fan mal especialment. “Creiem que el VAR es podria utilitzar més. Encara que siguin cinc o deu vegades. És incomprensible que en l’agafada a Wu Lei, i en la falta de segona groga a Felipe, l’àrbitre no n’hagi fet ús”, lamentava Capdevila diumenge a l’RCDE Stadium. “En una temporada sempre es diu que hi ha una balança: unes vegades en surts beneficiat i d’altres, perjudicat. Però, aquest any, quantes vegades ens han beneficiat? Una? Dues? No ho recordo. És estrany que avui [per diumenge] el VAR no hagi entrat en aquestes jugades. Ara mateix, tots ens hi juguem moltíssim i els punts són d’or. Han de tenir més cura”, deia també.

És impossible, a més, no comparar les accions del partit contra l’Atlético de Madrid amb algunes en què l’Espanyol no s’ha vist afavorit. “A Valladolid ens van expulsar David López per dues grogues en el minut 25. Ens hi jugàvem la vida els dos equips”, clamava Capdevila, en aquest sentit.

Recel per la designació

El portaveu va insistir en la seva queixa ahir, en declaracions al programa Pericos online. “No és just com s’està tractant el nostre club. No podem permetre més que ens tractin d’aquesta manera”, va etzibar. A més, va assegurar que el club treballa de manera interna en una queixa formal. “Que el soci estigui tranquil, perquè estem fent les gestions pertinents”, va assegurar.

D’altra banda, Capdevila es va mostrar resignat quan se li va fer veure que l’àrbitre de diumenge que ve, a Pamplona, serà el basc De Burgos Bengoetxea, i que Guillermo Cuadra Fernández, del col·legi balear, estarà en el VAR, tenint en compte la proximitat del País Basc i Navarra i la implicació del Mallorca en el descens. “Confiem en la professionalitat dels àrbitres, però no estem tenint gaire sort”, va sentenciar.

JOAN CAPDEVILA

No és just com s’està tractant el nostre club. No podem permetre més que ens tractin d’aquesta manera
Aquesta temporada, quantes vegades ens han beneficiat? Una? Dues? No ho recordo
Que el soci estigui tranquil, perquè estem fent les gestions pertinents per tramitar una queixa formal

Chen Yansheng, present en l’entrenament d’ahir

En la sessió d’entrenament d’ahir al matí a la ciutat esportiva Dani Jarque, s’hi va poder veure el president de l’Espanyol, Chen Yansheng. El màxim mandatari blanc-i-blau, que és a Barcelona de manera excepcional des de la setmana passada i ha presidit els partits del seu equip contra el Wolverhampton i l’Atlético de Madrid, ha volgut ser al costat de la plantilla en un moment tan delicat com aquest. Acompanyat del conseller Mao Ye; del director del futbol professional, Rufete, i del director general, Josep Maria Duran, Chen va dialogar distesament amb els jugadors de la plantilla que entrena Abelardo. “Ens ha donat un missatge de confiança i de suport. Ens ha volgut transmetre que hem de treballar tranquils, però amb més força que mai”, explicava després, a la sala de premsa de la Dani Jarque, Ander Iturraspe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)