Espanyol

Ja no queden bales per malgastar

1a divisió. El conjunt periquito, cuer a sis punts de la salvació, es juga la vida contra l’Osasuna, un conjunt acabat d’ascendir que vol encarrilar la permanència

Poques coses li queden, a l’Espanyol, per aferrar-se a la salvació. Una és un triomf avui (12 h, Movistar + La Liga) a El Sadar de Pamplona. En un feu on fa setmanes que gaudeixen d’una tranquil·litat que mai s’ha respirat a l’RCDE Stadium, l’Espanyol busca instal·lar el neguit del descens. “És un equip que està fent una gran temporada, que no ha perdut cap dels onze partits que ha jugat amb els equips de la zona baixa”, sentenciava Abelardo ahir. I en aquesta xifra rau la fortalesa d’un conjunt que tot just l’any passat va pujar a la primera divisió. “Ens trobarem un camp ple i que animarà molt. No han salvat la categoria i volen fer un pas més. No és vital, però gairebé”, va afegir el tècnic blanc-i-blau, que considera que el partit contra l’Atlético de Madrid de la setmana passada en què l’Espanyol va salvar un punt és un bon exemple a seguir. “És un mirall on ens hem de mirar, però no passa d’aquí”, va considerar Abelardo.

L’Espanyol arriba a la cita necessitat de punts –a sis hi ha la salvació– després de l’empat a zero del Celta, que va firmar taules amb el Getafe al Coliseum Alfonso Pérez. I sense un dels pilars i homes importants dels esquemes del tècnic asturià: Marc Roca continua tocat arran de les molèsties al tendó d’Aquil·les i no es vestirà de curt avui a El Sadar. El feu navarrès examinarà l’Espanyol; és un camp de dimensions reduïdes que no deixa jugar els equips que volen fer-ho. “És un camp molt complicat”, va advertir el tècnic blanc-i-blau, Abelardo, que va recalcar la capacitat que té l’Osasuna d’incomodar el rival, de ser molt intens i tremendament vertical. “Patirem molt, i si no ho sabem fer no guanyarem”, va sentenciar l’entrenador de l’Espanyol.

Projecte solvent

L’Osasuna va aconseguir recuperar la categoria l’any passat. Amb un projecte sòlid basat en homes de la casa com Roberto Torres, el seu capità, Unai Garcia o Oier, entre d’altres, l’equip navarrès ha aconseguir la solvència necessària per tornar a la primera divisió i mantenir-se oferint bon futbol. A més, els reforços puntuals, com Chimy Ávila –es va trencar coll i barres fa un mes però havia marcat nou gols–, han funcionat sota el guiatge del director d’orquestra Jagoba Arrasate. “Tenen molt treballada l’estratègia, i des que es va lesionar el Chimy tots els gols que han marcat són gràcies a la pissarra. Haurem d’estar molt atents”, va avisar Abelardo.

7 Partits guanyats 4

10 Partits empatats 8

9 Partits perduts 14

33 Gols a favor 28

23 Gols en contra 45

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)