Espanyol

Una mica més enfonsats

1a divisió. Una diana de Roberto Torres de penal dona el triomf als navarresos (1-0) i deixa els blanc-i-blaus més cuers que mai a sis de la salvació

L’Espanyol ha caigut al Sadar per la mínima i es complica una mica més la vida. Una solitària diana de Roberto Torres de penal ha estat suficient perquè el conjunt navarrés empenyi els blanc-i-blaus (una mica més) al pou del descens. De nou, les errades individuals i la falta d’idees en atac han condemnat els d’Abelardo.

L’Espanyol ha sortit adormit al camp. Com si no li anés la vida o com si les cames els hi pesessin més del previst als jugadors blanc-i-blaus. Des de la cantonada han arribat les primeres opcions de l’Osasuna que, des de la lesió de gravetat del seu home gol Chimy Ávila, es fa fort en la pilota aturada. Les rematades d’Aridane i de Ruben Garcia no ha trobat porteria. Tampoc passava grans angúnies el conjunt català però fins a l’esquador del primer temps no ha agafat aire. L’Espanyol ha provat Rubén des de la distància amb rematades seques d’Embarba i de RDT en una de les poques vegades que s’ha desempallegat del marcatge enganxós dels centrals locals.

Donava la sensació que els dos equips no volien fer cap pas en fals i que només errors puntuals podien desfer la igualada. Wu Lei no ha sabut resoldre una pèrdua de pilota infantil d’Estupiñan en una jugada que ha precedit uns minuts infectes de poc futbol i molta somnolència. Imprecisions, nervis i ni dues passades seguides per part dels dos equips. Només una ocasió de RDT i l’únic córner perico en el primer temps ha fet més amè el final dels 45 minuts.

En la segona part, ha passat tot el que no ha passat en la primera. L’Osasuna ha tornat a pitjar l’accelerador i ha trobat porteria, de nou, en una jugada assajada que ha acabat amb una rematada de cap de Darko que ha aturat Diego López. De tant insistir, els locals han trobat el premi de l’1-0: unes mans infantils i absurdes de Victor Sánchez dins l’àrea quan intentava fer un gest de calma dirigit als seus companys ha suposat penal per l’Osasuna. Roberto Torres ha aturat el temps al Sadar i ha obert la llauna amb un xut a l’estil Panenka deliciós. El gol ha destapat el futbol al feu navarrès perquè en deu minuts d’anades i vingudes l’Espanyol podria haver empatat i l’Osasuna podria haver fet el segon. Embarba no ha arribat a rematar una centrada lateral de Calleri, que ha entrat a la mitja part, Darder ha provat els reflexos de Rubén amb un bon xut llunyà i Diego López ha hagut d’aparèixer en un parell d’ocasions per a salvar els intents de l’endiablat Roberto Torres.

Les entrades de Melendo i Victor Gómez no ha no han maquillat massa i l’Espanyol s’ha acabat cavant la seva pròpia tomba en el minut 83. Unes mans fóra l’àrea de Diego López en una sortida massa tendre del porter blanc-i-blau ha suposat la segona groga per al porter i l’expulsió. Embarba ha acabat vestint la samarreta lila de porter però no ha patit per mantenir la “seva” porteria a zero.