Espanyol

Abelardo retroba l’Alavés en estranyes circumstàncies

Espanyol. El tècnic torna a trobar-se amb l’equip del qual es va acomiadar amb llàgrimes als ulls lluitant pel descens i en un estadi buit per culpa del coronavirus

El 19 de maig passat, Abelardo Fernández s’acomiadava de Mendizorrotza amb llàgrimes als ulls. “He plorat tres vegades en el futbol i avui n’ha estat una”, confessava a la sala de premsa, després de posar punt final a una brillant etapa d’un any i mig: el tècnic asturià va seure per primera vegada a la banqueta de l’Alavés en la jornada 14a del curs 2017/18, amb l’equip en zona de descens, i el va deixar, l’últim partit de la temporada passada, molt a prop dels llocs de competició europea. “No hem pogut arribar a Europa, però ha estat una magnífica temporada i són els jugadors els que s’han de portar el premi i les felicitacions”, manifestava aquell dia. Enrere quedava la polèmica que, un mes abans, quan es va filtrar que no renovaria el seu contracte, va fer esclatar el màxim accionista del club babazorro, Josean Querejeta. “Demana més del doble del que ha guanyat aquesta temporada”, va etzibar en una entrevista en la qual també va deixar anar que “la segona volta no ha estat gens bona”.

Polèmiques apart, Abelardo va deixar més amics que enemics a Vitòria. “Sempre portaré l’Alavés en el meu cor, estic segur que ens tornarem a trobar”, va proclamar en el seu comiat. I el primer retrobament tindrà lloc diumenge que ve, al migdia, a l’RCDE Stadium i en unes circumstàncies que, de ben segur, Abelardo no hauria volgut: sense públic i en la banqueta d’un equip, l’Espanyol, que lluita desesperadament per no baixar, en l’últim lloc de la classificació. A més, a Àlaba s’està vivint un estat d’excepció especialment cru com a conseqüència del coronavirus, que ha afectat especialment aquella demarcació.

Competició no perdona Diego López

Ahir, a primera hora de la tarda, la plantilla i el cos tècnic del RCD Espanyol van viatjar a Navata, on l’equip blanc-i-blau es concentrarà fins divendres que ve, al migdia, per preparar el partit contra l’Alavés. L’expedició espanyolista va iniciar el viatge sabent que el comitè de competició havia desestimat les al·legacions presentades per l’Espanyol perquè a Diego López li fos retirada la segona targeta que va veure a El Sadar. El capità no podrà jugar, doncs, diumenge que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)