Espanyol

“El risc serà molt alt”

Espanyol. Abelardo fa un balanç positiu de la tornada als entrenaments dels seus futbolistes però posa de manifest les incerteses sobre l’estat físic dels jugadors per quan la lliga torni

El tècnic de l’Espanyol, Abelardo Fernández, ha fet un balanç positiu de les primeres sessions d’entrenament en unes declaracions als mitjans del club en què, d’altra banda, ha posat sobre la taula les incerteses que genera un retorn a la competició prematur. El tècnic de l’equip de primera divisió que va resultar més afectat pel coronavirus al mes de març no vol avançar esdeveniments i per això diu que treballa dia a dia.

“Jo soc dels que pensen que hi haurà molt risc de lesions”, va explicar l’entrenador: “Crec que es necessitarien sis o set setmanes per poder competir. I això, tenint en compte que en les pretemporades gairebé fas dos equips de 45 minuts per no carregar els jugadors. Ara, hauran de jugar 90 minuts i en partits cada tres dies. Per tant, el risc de lesions serà molt alt i caldrà conviure-hi”, manifesta l’entrenador. L’Espanyol actualment està fent feina física, amb la supervisió del preparador físic, i tècnica –amb Abelardo–, tot i que en sessions individuals, tal com marca el protocol. L’aturada de dos mesos, segons admet l’entrenador, ha suposat una baixada en el físic dels jugadors prou considerable. “[El futbolista] està a una capacitat física del 30 o 40%. No té res a veure l’entrenament a casa amb el descans, per exemple, abans de la pretemporada. [Abans de la pretemporada], els jugadors corren o juguen a pàdel, però en aquest cas alguns dels nostres futbolistes s’entrenaven en pisos amb habitacions petites”, explica el tècnic, que diu que s’haurà de cuidar molt el futbolista en aquesta tornada: “Hi ha incertesa sobre com responen físicament. I, a partir d’aquí, cal cuidar aen l’aspecte muscular el futbolista. Esperem que quan torni la competició no tinguin cap lesió.”

Abelardo també ha explicat que la feina del seu equip està sent bona: “S’han anat succeint reunions amb el cos tècnic i amb els jugadors i cal dir que tots ells han fet els deures.” I, d’altra banda, posa de manifest els dubtes que deixa aquesta situació excepcional: “Hi ha incertesa. Hem estat l’equip amb més afectats i caldrà veure com responem dia a dia.” L’Espanyol va tenir vuit afectats pel coronavirus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)