Espanyol

Les raons de Pablo Machín

Espanyol.El tècnic de Sòria es va quedar amb la mel als llavis. Coneixia, fil per randa, la inversió milionària del club blanc-i-blau a l’hivern i segueix pensant que L’Espanyol té potencial per mantenir-se. “No és una distància insalvable. Els fitxatges són de qualitat i ajudaran”

Pablo Machín estava cridat a ser l’arquitecte de la salvació de l’Espanyol. La solvència mostrada al Girona i el bon rendiment, per fases, en un club com el Sevilla era el seu millor reclam. El 23 de desembre tot es va tòrcer. El tècnic de Sòria era acomiadat després de deu jornades de lliga amb unes xifres que no convidaven a l’optimisme. Només un triomf a domicili davant el Llevant: dos empats a casa amb Getafe i Betis i una pesada motxilla de set derrotes amb Vila-real, Athletic Club , Atlético de Madrid, Osasuna, Real Madrid i Leganés. Cinc punts de trenta possibles empitjorant els registres del seu predecessor. “La trajectòria a l’Espanyol va ser més curta del que ens hagués agradat, però li tinc molt d’afecte”, ha reflexionat Machín en una entrevista a RAC 1.

El preparador està passant aquests dies de confinament a la seva residència de Girona. Però encara li dona voltes a com va ser la seva abrupta sortida. El tècnic estava perfectament informat de tots els moviments de mercat i especialment li feia il·lusió l’arribada de Raúl De Tomàs. El director de futbol professional, Francisco Joaquín Pérez Rufete, portava des de feia setmanes treballant en l’arribada del madrileny. No era l’únic jugador que havia de completar la inversió més gran de la història del club en més de 40 milions d’euros per assegurar la permanència.

Machín i els seus ajudants estaven convençuts que seguiren comandant la nau blanc-i-blava i disposarien de tots aquests reforços. Però el tècnic castellà es va quedar amb la mel als llavis. “M’hauria agradat, la meva idea era arribar a poder tenir aquests futbolistes per reforçar la plantilla, poder fer un gir de timó i que aquesta saba nova pogués treure responsabilitat a alguns jugadors massa responsabilitzats perquè poguessin rendir com ja han demostrat altres temporades”, ha argumentat el preparador. En certa manera aquell acomiadament el va agafar per sorpresa. “Sí, és una mica frustrant perquè la realitat és que els resultats van ser molt dolents, per molt que les sensacions diguessin una altra cosa i haguéssim merescut més punts la realitat és aquesta. També és cert que quan fitxo per l’Espanyol tots estem d’acord que la situació és molt delicada i que necessitem arribar de la millor manera al mercat d’hivern per donar un cop de timó amb els fitxatges, intentar encertar i optimitzar la plantilla”. De fet, el tècnic creu que l’Espanyol té capacitat per salvar-se “perquè l’equip s’ha reforçat molt bé en les posicions que feia falta. En cap moment vaig pensar que no podria gaudir d’aquests fitxatges”, ha subratllat tot deixant clar la seva capacitat per seguir. “Per descomptat, veia que l’equip podia salvar la categoria, fent-ho tan malament com ho hem fet estàvem a cinc punts i ara estan a sis, crec que és una distància prou curta per poder-ho solucionar tan bon punt es pogués millorar una mica el rendiment”. I a tall d’exemple feia una comparativa amb el Girona: “Estàvem en pitjor situació, últims a 9 punts a manca de 13 jornades i ho vam aconseguir: No és insalvable, els fitxatges són de qualitat i ajudaran”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)