Espanyol

La unitat B serà essencial

Espanyol. Abelardo sap que haurà de comptar amb el fons d’armari de la plantilla i la seva implicació total. Molts futbolistes anònims seran clau per aconseguir l’objectiu de la salvació

Abelardo Fernández continua treballant a fons els automatismes de la plantilla per arribar amb el màxim de possibilitats al duel contra l’Alavés. Els aspectes tàctics són fonamentals, però, més enllà d’això, també hi ha altres assumptes que no poden amagar-se sota la catifa. L’exigència de les últimes onze jornades de lliga, amb partits cada quatre dies, l’augment de les lesions i amb una calor que anirà devorant els futbolistes. A més, en el cas de l’Espanyol, s’hi suma el fet que els blanc-i-blaus són l’equip amb més futbolistes atacats pel coronavirus. A aquesta motxilla pesada, cal sumar-hi la necessitat de l’Espanyol de retallar sis punts de desavantatge respecte a la zona de salvació i fer-ho en un estadi sense afició. Per acabar-ho d’adobar, hi ha un element que preocupa de manera directa: com reaccionaran els futbolistes que acaben contracte en una situació de màxima exigència i amb la necessitat d’anar a totes en l’àmbit físic i emocional. Cal recordar que l’Espanyol té deu futbolistes de la primera plantilla que acaben contracte: Diego López, Javi López, Dídac Vilà, Bernardo, Calleri, Naldo, Ferreyra, Corchia, Iturraspe i Campuzano. D’aquests, els cinc primers són titulars habituals i la seva continuïtat al club encara està en l’aire. De fet, el club no decidirà cap renovació fins a saber en quina categoria estarà.

El director de futbol professional, Francisco Joaquín Pérez Rufete, ha fet un treball minuciós en aquest aspecte per validar la cohesió del grup, apel·lant al professionalisme de tots els jugadors, per aconseguir el seu compromís fins a final de lliga. Les llargues xerrades amb ell durant l’època de confinament han fet sentir tots els futbolistes molt importants. I el fet és que ara, més que mai, la unitat B serà clau per assegurar-se la salvació. Les lesions, segons diverses estimacions, augmentaran un 50% per la inactivitat física durant els mesos de confinament. El futbolista és un esportista d’elit i sap millor que ningú que quan estigui en un partit real i amb esforços no simulats el perill de trencaments fibril·lars serà més elevat, i per evitar-ho caldrà dosificar els futbolistes. El remei d’urgència són els cinc canvis per partit i aquí la mà d’Abelardo es notarà per capgirar el rumb d’un partit.

Això fa més patent la necessitat de tenir tota la plantilla motivada i preparada. Ara mateix qualsevol futbolista amb poc protagonisme en el primer terç del campionat pot ser un pilar fonamental en aquest estrany final de lliga. Aquí hi ha casos que hauran de fer un pas endavant, com Iturraspe, Matías Vargas, Fernando Calero i, fins i tot, Facundo Ferreyra. El gruix d’aquests elements de la unitat B són jugadors que han arribat aquesta temporada, i d’altres, com Ferreyra, van arribar en el mercat d’hivern del 2019. Ara, més que mai, pels interessos de l’Espanyol la implicació d’aquests futbolistes serà decisiva. Però la cosa no es queda aquí. Jugadors de la casa com Víctor Gómez, Campuzano, Pol Lozano, Melendo o Adrià Pedrosa hauran d’estar preparats perquè tindran la seva oportunitat. I és que en aquest final el concepte de plantilla tindrà un pes específic i alguns futbolistes (especialment els atacats pel coronavirus) potser no poden ni podran aguantar els 90 minuts d’un partit. Per tant, la dosificació serà doble per a Abelardo en aquest trencaclosques. Primer, gestionar els vuit casos de Covid-19 i, després, apel·lar a la professionalitat de molts futbolistes que saben, o bé intueixen, que d’aquí a poques setmanes ja no seran al club.

CLAU PROFESSIONAL

Deu jugadors acaben contracte un cop acabi la lliga, però d’ells depèn la salvació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)