Espanyol

El repte més difícil del ‘Pitu’

Espanyol. “No serà fàcil però tenim fe”, avisa Abelardo a una setmana per a la tornada de la lliga. L’asturià, ara contra rellotge, espera repetir els èxits viscuts amb l’Sporting i l’Alavés

Abelardo Fernández treballa contra rellotge. Cap equip de primera divisió té tantes pedres a la motxilla com l’Espanyol en aquests moments de la temporada. La més evident són els sis punts de desavantatge respecte a la salvació. Pel camí s’hi han sumat la fuetada de vuit integrants de la plantilla infectats de la Covid-19 i el trasbals, tenint l’aigua al coll, d’adaptar-se a una tornada de la lliga sense la seva afició en els sis partits que haurà de jugar al RCDE Stadium. Si mirem la freda estadística i pensem amb el cap, l’Espanyol té poques possibilitats de permanència. Fugir de les brases, ara mateix, sembla un utopia majúscula. “Sé que no serà fàcil, però m’agraden els reptes”, contestava Abelardo ahir en roda de premsa. La seva vida com a jugador es va moure, durant molts anys, en la comoditat del Barça sense les estretors dels equips petits. La seva vida a la banqueta és totalment diferent. l’Sporting, l’equip de la seva terra, i l’Alavés en són una bona prova.

Pel que fa a l’equip asturià, el va pujar a primera amb un dels pressupostos més baixos de la categoria i, contra pronòstic, el va aguantar un any en l’elit. L’Alavés ha estat el seu segon destí. Va arribar a Mendizorrotza amb la temporada començada per rescatar els bascos del descens. Ho va fer amb solvència i el segon any els va deixar, en alguns moments, lluitant per Europa. “He viscut situacions difícil amb l’Sporting i l’Alavés. Estic acostumat als reptes difícils”, recordava ahir. I així és, però aquest, tot i que no el digui de manera oberta, és el més difícil de la seva carrera a les banquetes. Les circumstancies del retorn de la competició i el desavantatge dels punts fan que aquesta minilliga, d’onze jornades en cinc setmanes, sigui una lluita per la supervivència. L’Espanyol no pot especular, de fet no té temps ni punts per fer-ho. Ha d’anar a totes des del primer moment i el tret de sortida serà contra l’Alavés. “A tots ens ha canviat la manera de veure la vida i ens ha afectat aquesta situació que hem vist. En l’àmbit esportiu, no m’agrada això de les onze finals. Sabem que si perdem els primers tres o quatre partits ja no quedaran set finals. Hem de sumar punts per ficar-nos en la lluita, i el primer objectiu, encara que soni a tòpic, és el més important i transcendental i és contra l’Alavés”, constatava el Pitu, que té, entre cella i cella, el partit contra els bascos d’aquí a una setmana.

Els blanc-i-blaus estan a prop del KO i aquesta, podria ser la seva millor arma per transformar la utopia en un fet probable. El tècnic sap que el seu equip va acabar tocat després de l’última derrota a Pamplona. “Allà em vaig equivocar jo.” Ara tot ha canviat. “Hem vingut amb energies renovades i moltes ganes. Hem netejat la ment. No sé què hauria passat si haguéssim continuat jugant. Ara tenim onze partits en cinc setmanes i cada partit serà una guerra total.”

El tècnic sap que cap equip arribarà amb un to físic ideal i ha parlat dels beneficis de tenir cinc canvis, tot i que això beneficia “els equips més grans amb plantilles més àmplies”, va incidir l’asturià, que, això sí, lamentava no poder entrenar més temps amb tot el grup. Però més que excuses busquen resultats. “No ens rendirem, ni abaixarem els braços. Sabem que hem tingut problemes, és una lliga estranya i hem tingut jugadors amb la Covid-19. Molts problemes, però com asturià mai em rendeixo i els periquitos són així. Sé que necessitem una puntuació de Champions per salvar-nos, però podem fer-ho. Tots tenim fe, des del president, passant pel director esportiu, fins als jugadors. L’Espanyol sempre se n’ha sortit, de reptes difícils, i ho tornarà a fer”, reblava el tècnic, que continua creuant els dits per no tenir cap lesionat dins de la plantilla.

Hem de sumar punts per ficar-nos en la lluita, i el primer objectiu, encara que soni a tòpic, i el més transcendental és contra l’Alavés
No sé què hauria passat si haguéssim continuat jugant. Ara tenim onze partits en cinc setmanes i cada partit serà una guerra total
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)