Espanyol

Abelardo: “He vingut aquí per salvar l’Espanyol”

Espanyol. “M’és igual el que opini la gent i si ens donen per morts. Tots partim de zero. És una lliga diferent i en il·lusió ningú ens guanyarà”, diu el tècnic asturià que no sap si podrà comptar d’inici amb RDT

Abelardo Fernández ha fet, aquesta tarda, la roda de premsa prèvia al duel de demà davant l’Alavés. Aquest partit suposa el retorn de l’Espanyol a la lliga després de l’últim partit jugat a Pamplona a principis de març. Tres mesos més tard torna la lliga amb una carrera fins al 19 de juliol trufada d’onze finals pels blanc-i-blaus. Cinc setmanes on es dirimirà el futur esportiu d’un equip que espera fugir d’un descens que molt ja veuen com més que probable. “Tots ens quedem amb el partit de Pamplona que és l’últim. M’és igual el que opini la gent i si ens donen per morts. Tenim un partit molt important per iniciar el nostre objectiu que no ha canviat des de fa tres mesos. Sortirem per totes. Tots partim de zero. És una lliga diferent i en il·lusió ningú ens guanyarà”

Aquestes són les frases més destacades de la compareixença del tècnic asturià.

EQUIP.

“L’Equip està tot el bé que poc estar. Venim d’una aturada de tres mesos i els meus jugadors estan amb moltes ganes de començar”.

RDT, TOCAT.

Ha tingut sempre algun problema amb el seu genoll. No ha entrenat al mateix ritme que la resta dels seus companys. Físicament no està al cent per cent. Entra en la convocatòria i caldrà decidir si entra d’inici o ho fa més tard”.

AUTOCRÍTICA.

“El partit de Pamplona serveix per aprendre i hem vist molt de vídeo en aquest confinament i corregir coses. Espero que hàgem pogut millorar i donar amb la clau”.

HORARI I RECUPERACIÓ.

“És difícil quadrar el calendari. Tenim un dia menys de descans però després un mes. Tinc una plantilla on puc escollir entre diversos jugadors”.

PREOCUPACIÓ MENTAL O FÍSIC?

“Tot és una incògnita i tot és molt diferent i estrany. Ahir vaig veure el derbi de Sevilla i hi havia dos equips que lluitaven pels tres punts. Nosaltres hem de deixar la pell perquè hi ha milers de pericos que volen sentir-se orgullosos de l’equip”.

MENTAL.

“Físicament estar en el mateix nivell és impossible però mentalment som diferents. Aquesta aturada ens ha vingut bé i venim amb la ment molt neta”.

CLAUS DEL PARTIT.

“Hem de preparar un partit normal com si fos fa tres mesos. Hem incidit en què hem jugat tres partits d’entrenament i ens hem d’acostumar al fet que el camp està buit i ens podem sentir. La resta no ha canviat res. És un partit més.

He vingut aquí per salvar l’Espanyol i serà una gesta important si ho aconseguim. Soc una persona ambiciosa i per treball no serà. Estem al 200 per cent,

ALAVÉS.

“És un equip on he estat encantat i la meva relació amb tots els directius va més enllà d’una relació professional. La plantilla era espectacular i tinc rècords meravellosos. Mantenen l’estructura de bloc que tenia jo però tenen més qualitat al davant amb Joselu, que no pot venir, Burke, Lucas, Camarasa, és un equip molt vertical. És un equip que ens exigirà molt per poder guanyar-los. Els desitjo el millor però ara estic a l’Espanyol però demà hem de guanyar nosaltres.

AVANÇAR-SE EN EL MARCADOR.

Hi haurà partits menys tàctics en els minuts finals perquè hi haurà més fatiga. Potser no en aquests primers partits però si comença a avançar les jornades. Hi haurà més desordre i pel

ONZE TITULAR.

Hi haurà algun canvi respecte al partit de Pamplona. Hi haurà canvis i els necessito a tots.

MALATS COVID 19

Tots els que han patit la malaltia estan tots en la convocatòria i han fet un gran esforç per estar disponibles.

SENSE PÚBLIC.

M’agrada més el futbol amb públic, sense, és una altra història. Entenc que s’ha d’acabar la lliga i hem de jugar sota aquestes condicions. És una lliga diferent i tot canvia. El jugador ha de sortir mentalitzat des del primer minut. Són tres punts fonamentals.

EL PARTIT.

És un partit transcendental. Sabem si guanyem seguirem tenim més finals. És una oportunitat que se’ns presenta davant un rival que és com nosaltres. Hem de guanyar bastants partits per salvar-nos i un d’ells és el de demà.

VICTOR GÓMEZ.

És una decisió tècnica. Entrena bé però he ficat dos laterals drets, en tinc tres.

MISSATGE DE CONDOL.

“M’agradaria tenir un missatge de condolença per tots els que han perdut la vida en aquesta pandèmia i tot el treball del cos tècnic i personal pel seu esforç”.

LLISTA DE CONVOCATS.

La llista de convocats és la següent i està formada per 23 homes: Andrés Prieto, Oier, Pipa, Pedrosa, Victor Sánchez, Wu Lei, Iturraspe, Ferreyra, Darder, Raúl de Tomás, Calleri, Melendo, David López, Javi López, Bernardo, Marc Roca, Vargas, Embarba, Calero, Lozano, Campuzano.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)