Espanyol

Rufete i el canvi mental

Espanyol. “Hem d’aprendre a guanyar. Hem de deixar de parlar d’inversió, de diners; això són coses que fan mal al club”, diu el director esportiu

L’Espanyol està mudant la pell. El canvi de ritme i de tendència s’ha fet des dels despatxos. Francisco Joaquín Pérez Rufete va ser nomenat fa una setmana nou director esportiu. Ara és el cap d’orquestra de la parcel·la esportiva i ha començat a dibuixar el cercle de confiança que l’acompanyarà en aquest viatge. Els primers a aterrar han estat el nou secretari tècnic, Domingo Catoira i el nou responsable de l’àrea d’identitat, Hugo Blanco, sense oblidar Raquel Cabezón, màxima responsable del femení. “Volem crear una estructura transversal. Tot el que passa al primer equip és referència. Tots ens hem de moure de la mateixa manera”, va explicar sobre els nous responsables de l’àrea esportiva. I concretament es va referir a què significa per a ell la identitat. “És molt important la identitat. Com vestim, com som, què volem ser, la metodologia, quin tipus de jugadors volem, i fins i tot les normes i valors que volem tenir. Eina fonamental de cara a tot el futbol de base. Volem crear una identitat única i flexible. Volem generar el present i el futur de l’Espanyol.” Rufete vol impulsar un canvi estructural i també mental. La gènesi és el que va fer a València. L’alacantí sol utilitzar en el seu argot la paraula reordenar. El directiu té una visió clara del que vol i al centre hi ha els jugadors del primer equip –un bastió important–, que s’han de sentir privilegiats per ser on són i gaudir de les màximes comoditats, però també han de mesurar el seu rendiment amb l’exigència. “Chen ha entès la idea que tinc al cap.”

Rufete ha viscut la millor època recent del club blanc-i-blau amb una final de la UEFA i un futbol colossal. De portes endins sol dir que aquest club serà imparable si es fan les coses bé i per aquí cal descodificar les paraules que va pronunciar ahir sobre el canvi de mentalitat que vol per a l’Espanyol. “El futbol m’ha ensenyat que has d’aprofitar l’oportunitat. L’Espanyol s’ha de centrar en el dia a dia, a no tenir por de guanyar, i per començar hem d’aprendre a guanyar. Intentaré que l’Espanyol vagi cap a aquesta mentalitat. Hem de deixar de parlar d’inversió, de diners; això són coses que li fan mal. Hem de parlar d’orgull, de l’afició; els nostres han d’estar orgullosos de la nostra mentalitat. Aquest és el present i el futur.”

Finalment, el directiu es va referir a la sanció de dos partits a Bernardo: “Tenim opinió i des del respecte diem que no és just. L’acció és la que és, no és violenta. Ho direm avui i ho repetirem sempre. Sentit comú i normalitat.” I hi va afegir que la sanció de dos partits “és injusta i desproporcionada”.

LES OPINIONS DEL DIRECTOR ESPORTIU

Volem crear una estructura transversal. El primer equip és referència. Tots ens hem de moure de la mateixa manera
Bernardo? Des del respecte diem que no és just. L’acció és la que és, no és violenta. La sanció és injusta i desproporcionada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)