Espanyol

Un pas cap a l’abisme

L’Espanyol despulla les seves misèries davant el Llevant, torna a ser cuer i perd una ocasió d’or per comprimir la zona del descens

Tous en defensa i estèrils en atac, la combinació diabòlica de sempre

Espanyol 1 llevant 3

LLEVANT:Aitor; Miramón, Postigo, Vezo, Clerc; Vukcevic (Radoja, 72’), Melero (Hernani, 62’), Bardhi, Campaña (Pablo Martínez, 84’); Roger (Bruno, 84’), Borja Mayoral (Morales, 62’). ESPANYOL:Diego López; Javi López (Pipa, 81’), Cabrera, David López, Dídac (Pedrosa, 75’); Víctor Sánchez (Ferreyra, 75’), Marc Roca, Melendo (Vargas, 81’), Embarba; Calleri, Wu Lei (Darder, 68’). GOLS:0-1 (14’) Borja Mayoral; 1-1 (27’) David López; 1-2 (67’) Bardhi; 1-3 (86’) Pedrosa en pròpia porteria.ÀRBITRE:Del Cerro Grande (col·legi madrileny) va mostrar targeta groga a Cabrera (16’); Dídac (36’), Tomás Hervás (43’).PÚBLIC:30a jornada del campionat de lliga al RCDE Stadium. L’Espanyol va entregar a Melendo una samarreta commemorativa pels seus 100 partits a primera divisió.
Els dubtes i la fragilitat d’abans del confinament han tornat de nou
La derrota és d’aquelles que fan mal i obren un forat psicològic

L’Espanyol ha perdut una oportunitat d’or d’entrar de ple en la lluita per la salvació. L’objectiu era completar un magnífic retorn en aquesta lliga de pandèmia sumant un fulgurant set de nou en tres partits. Una targeta de presentació que hauria posat pressió als adversaris per la permanència. Per fer-ho, els blanc-i-blaus haurien d’haver mostrat aquella fisonomia pètria dels últims dos partits. Un equip indomable i amb caràcter per sortir del pou del descens, especialment a Getafe i amb inferioritat numèrica. La imatge d’ahir no té res a veure. L’Espanyol de sempre, el de gran part de la temporada, va tornar a mostrar les seves credencials. De fet, no és casualitat que els blanc-i-blaus tornin a ser cuers. En trenta jornades, la classificació de la regularitat no entén d’àrbitres, horaris i altres justificacions, sinó de realitats tangibles: els resultats i els punts no poden dissimular res.

La derrota és d’aquelles que fan mal i obren un abisme sota els peus. Primer en l’aspecte psicològic. Veure’s incrustat, de nou, a la cua de la taula fa vertigen i proporciona la sensació que tota la feina feta en els dos partits anteriors és paper mullat. És la síndrome de Sísif: veure com la mateixa pedra segueix rodolant de manera inexorable quan sembla que ja arribes a la meta.

Qualsevol victòria era un salt anímic, però l’Espanyol no va trobar el camí durant la primera part malgrat el gol de David López que anul·lava l’avantatge del Llevant. Cabrera, que ha vist una groga i no serà al Benito Villamarín, servia des de la banda. La seva potència amb les mans va desplaçar la pilota fins a 28 metres, on es va trobar amb el cap de David López. El santcugatenc li va guanyar el salt a Melero per rematar al fons de la xarxa. Oxigen per als blanc-i-blaus, que, tot i això, no van acabar de trobar-se còmodes sobre el rectangle de joc. El Llevant, abans del descans, va gaudir d’una immillorable ocasió per fer el segon. Un defensa de l’Espanyol va refusar al pal una centrada de Clerc. La jugada següent va acabar amb gol de Campaña, però el col·legiat el va anul·lar per fora de joc.

L’oasi del descans semblava que donaria forces a un Espanyol que buscava emportar-se el partit. Els millors minuts dels locals no van tenir premi per la manca de punteria. Aquesta esterilitat ofensiva és una xacra recurrent en tot el curs. RDT era el bàlsam, però està lesionat, i Wu Lei i Calleri, valents en l’esforç i amb molta voluntat, no són cap rei Mides que tot el que toca ho converteix en or. Sense mordent en atac és difícil sumar els tres punts i remuntar un partit. L’altre error és la fragilitat defensiva. Quan millor estaven els catalans va arribar el segon gol del Llevant. Bardhi es va passejar pel balcó de l’àrea i, amb una filigrana, es va desfer de tres jugadors de l’Espanyol per clavar un xut i fer el segon. Una diana que va anestesiar els blanc-i-blaus, que van acabar el partit mentalment morts i desballestats. De nou, la defensa era massa tendra. Error en el primer gol i repetició en el segon. Abelardo es desesperava a la banda, però el tècnic asturià també era assenyalat en la derrota. Lent en els canvis, va veure com Paco López s’avançava a l’hora d’ajustar el seu equip i quan va moure la banqueta ja era massa tard. L’Espanyol va fallar en les dues àrees. Problemes endèmics de la temporada. David Gallego i Pablo Machín ho saben bé. Abelardo tampoc és immune a aquest problema estructural que devora lentament la cimentació d’un equip per molts plantejaments que es vulguin fer.

La resta del partit ja va ser un passeig militar per al Llevant, que va tenir diverses ocasions per golejar l’Espanyol, però Diego López ho va evitar. El tercer, tragèdia del destí, va arribar amb una centrada de Carlos Clerc, sempre perillós i afilat per la banda esquerra, que va rematar Pedrosa fent-se un gol en pròpia porta. Mans al cap i lamentació del noi de Castelldefels. Paral·lelisme vital amb un Espanyol que fa un any vivia en plena dolçor i ara viu un estat de decadència preocupant que pot acabar amb les seves carns a segona.

Aquesta derrota és una patacada per a l’Espanyol. Caldrà veure a quina distància queda la salvació, que podria quedar a dos partits si el Celta i l’Eibar guanyen els seus. I aquest és el cop letal. Al principi els blanc-i-blaus eren amos del seu destí i ara estan en mans de tercers. Vertigen.

ELS VESTIDORS

Els canvis que he fet no ens han aportat res. Hem de deixar-nos-hi la pell tots i hi ha jugadors que no ho han transmès
És una derrota que fa mal, però no ens podem lamentar. Hem de pensar com guanyar el Betis
Leandro Cabrera
defensa DE L’ESPANYOL
L’1-2 ens ha matat. A partir de l’empat hem estat bé. I en un contracop, ens fan el segon. Als jugadors els ha perjudicat al cap
No hem estat contundents a les àrees i això es paga a primera. La cosa se’ns pot complicar
Abelardo Fernández
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Queda aixecar el cap, encara molta lliga i punts, i serà difícil, però anirem a perseguir l’objectiu
David López
defensa de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)