Espanyol

Jugadors en el punt de mira

Espanyol. La crítica d’Abelardo a la plantilla blanc-i-blava després de la derrota contra el Llevant se suma a les que han fet aquesta temporada Pablo Machín i David Gallego

L’entrenament de recuperació d’ahir al matí, a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, va tornar a reunir Abelardo i els seus futbolistes, menys de 24 hores després del desastre contra el Llevant i que el tècnic, en les declaracions postpartit, per primera vegada apuntés contra la plantilla blanc-i-blava. “Els canvis que he fet, excepte en algun cas, no ens han aportat res. Em fa la sensació que cal deixar-s’hi la pell i hi ha hagut jugadors que no m’han transmès això. Crec que podien haver fet més”, va etzibar l’asturià. L’Espanyol acabava de perdre una oportunitat immillorable de sortir del pou, a casa i contra un rival, teòricament, assequible. Ahir, en tot cas, jugadors i entrenador van poder mirar-se als ulls i fer autocrítica.

Abelardo ha repetit el que, abans que ell, van fer Pablo Machín i David Gallego. Els tres tècnics que en aquesta nefasta temporada s’han assegut a la banqueta blanc-i-blava no han pogut evitar la crítica a la plantilla. Gallego va esclatar quan començava a ser seriosament qüestionat, el 23 de setembre passat, en la roda de premsa posterior a la derrota a casa contra la Real Sociedad (1-3): “Em preocupa com entrem en els partits. No podem cometre aquests errors a l’elit. Hem de ser autocrítics i no concedir tant. Hi ha temps per capgirar-ho, però quan això passa tantes vegades és que hi ha un problema. Hem d’encertar la tecla.” Molt més contundent encara va ser el seu successor, Pablo Machín, dos mesos i una setmana més tard. L’1 de desembre, l’Osasuna es va imposar a l’RCDE Stadium per un rotund 2-4 i el de Sòria es va desfogar de valent: “Potser ens pensem que som més del que en realitat som. Necessitem tios de veritat, futbolistes que sentin la professió. No podem anar amb pipiolos i donant avantatge als rivals. Espero que hàgim tocat fons. Si no és així, podem dir que no podem competir a primera.”

Rubi, també

Curiosament, just un any abans de les paraules de Machín, l’1 de desembre del 2018, era Joan Francesc Ferrer, Rubi, qui posava el crit al cel després d’una dura derrota de l’Espanyol a Getafe (3-0). “Érem un equip complicat i ja no ho som. Es posa en joc les alineacions. Caldrà buscar els jugadors que rendeixin més”, deia el tècnic de Vilassar, que dijous no seurà a la banqueta del Betis en la visita, precisament, de l’Espanyol al Benito Villamarín. Per a aquest important partit, Abelardo va anunciar que “toca regenerar la ment dels futbolistes”. Avui és jornada de descans. Demà, de nou a la feina. “A veure com tornen”, va deixar anar el tècnic blanc-i-blau.

No podem cometre aquests errors a l’elit. Quan això passa tant és que hi ha un problema
David Gallego
23 de setembre de 2019
Necessitem ‘tios‘ de veritat, futbolistes que sentin la professió. No podem anar amb «pipiolos»
Pablo Machín
1 de desembre de 2019
Cal deixar-s’hi la pell i hi ha jugadors que no m’han transmès això. Podien haver fet més
Abelardo Fernández
20 de juny de 2020

Cuers de nou, a cinc punts de la salvació

La jornada 30 començava bé per a l’Espanyol, amb l’empat entre el Mallorca i el Leganés divendres. A partir de dissabte, però, els resultats no van ser tan bons. A més de la derrota de l’equip d’Abelardo contra el Llevant, el mateix dissabte l’Eibar va aconseguir un valuós punt a Getafe i, ahir, el Celta va golejar l’Alavés a Balaídos. El cas és que, quan falten vuit jornades per al final, l’equip blanc-i-blau es troba a cinc punts de la salvació, en l’última posició de la taula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)