Espanyol

L’Espanyol acomiada Abelardo i Rufete agafa les regnes

Espanyol. Cessa l’asturià en un moviment agònic per buscar el miracle de la salvació. El director esportiu agafa les regnes de l’equip en les set jornades que resten per acabar la lliga

L’Espanyol acaba d’informar de la destitució d’Abelardo Fernández. “El club ha pres aquesta decisió fruit del rendiment esportiu del primer equip i amb la clara voluntat de salvar la categoria de conjunt blanc-i-blau a la lliga”, explica el comunicat de l’entitat. La sortida d’Abelardo també l’acompanyen la resta d’integrants de el cos tècnic, Tomás Hervás i Iñaki Tejada. Aquesta és una mesura desesperada per intentar un miracle: el de la salvació. L’Espanyol està a vuit punts de la zona de permanència a manca de set jornades per tancar la lliga i demà ha de jugar contra el líder, el Real Madrid. El curs és nefast i la directiva ja ha cremat a tres entrenadors: David Gallego, Pablo Machín i ara Abelardo. Un fet inèdit en la història recent de l’entitat blanc-i-blava. Abelardo va arribar a l’entitat perica el desembre del 2019 i ha estat al capdavant de l’equip en 17 partits oficials com a tècnic espanyolista. En una breu carta s’acomiada Abelardo de la “família perica”: “Des d’avui deixo de ser entrenador del primer equip de l’Espanyol i el cos només em demana dir-vos que m’he sentit valorat i secundat. Des del primer dia m’heu transmès que aquest club era la meva casa i vosaltres, la meva nova família, la qual cosa no era fàcil tenint en compte el meu passat. Sou molt grans. Us mereixeu el millor. Eternament agraït”, conclou.

Rufete serà l’encarregat d’agafar la nau blanc-i-blava en aquestes set jornades per acabar la lliga. Una decisió exprés que, en les últimes hores, s’havia anat especulant després del desastre de partit viscut al Benito Villamarín. La directiva busca l’últim electroxoc i Rufete, que ja va entrenar a l’Eivissa, ara es tornarà a posar el xandal per dirigir l’equip. Ell coneix a la perfecció els futbolistes i, de fet, ha viscut els últims mesos molt a prop d’ells a la recerca del miracle. Una missió impossible que passa per emular a Mauricio Pochettino.

El club ha fet un altre comunicat explicant el perquè d’aquest canvi sobtat a la banqueta i l’aposta interina per Rufete.

“El club vol expressar a tota la seva afició que aquesta decisió s’emmarca des de la profunda convicció en el projecte esportiu de l’entitat i amb la ferma intenció d’aconseguir els objectius marcats.

L’objectiu de la salvació només podrà aconseguir-se des del compromís i la unitat de tots i cadascun dels pericos i a hores d’ara aquesta és l’única manera d’afrontar el futur.

A falta de set jornades la situació esportiva no és la que voldríem i és per això que tota l’entitat treballa amb la il·lusió i l’esperança d’assolir els objectius proposats. Només des de la unitat, el compromís, la col·laboració i la lleialtat es pot revertir la difícil situació en què ens trobem”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)