Espanyol

Rufete: “El sí es pot? El nostre esperit ha de ser aquest”

Espanyol. “Hem de perdre la por a guanyar. En noranta minuts podem guanyar a qualsevol equip i aquest és el camí”, diu el tècnic

Francisco Joaquín Pérez Rufete ha parlat del duel de demà davant la Real Sociedad. Una prèvia que arriba marcada per la necessitat de l’Espanyol de buscar un triomf per agafar-se a les últimes i remotes opcions de permanència. El conjunt basc no està en un bon moment i suma quatre derrotes consecutives i veu com el seu repte d’entrar a Europa es pot complicar quan, just abans de la pandèmia, lluitava per entrar en Champions. “Estem plantejant el partit igual que el Madrid. Estem centrats en el partit de demà. Hem de treballar com equip i ser més convincents i agressius en atac. No podem fer números. Aquest no és el nostre punt de partida. Hem de mirar el nostre partit i després fer números”, ha dit el tècnic que ha parlat de les opcions de salvació de l’Espanyol. “El sí es pot en molts moments de la història en què ho hem escoltat. El nostre esperit ha de ser aquest. El canvi de mentalitat no es canvia en un dia. Hem de perdre la por a no guanyar. El més important és el vestuari i aquí es genera la grandesa del club. En 90 minuts podem guanyar a qualsevol. Sabem quina és la dificultat però tenim noranta minuts i ens hem de deixar l’ànima per la nostra professió i la història del nostre club” tot i que també ha reconegut que “és un escenari crític” però ha reiterat pensar només en el duel de la Real Sociedad. Un equips, el basc, que passa per un moment complicat. “La Real està en una situació que potser no s’esperava. Nosaltres sabem on estem. No hi ha res perdut i hem de mirar cap endavant”.

D’altra banda, el tècnic ha estat qüestionat per com alterna la planificació esportiva i el primer equip. “Estic centrat al cent per cent en el primer equip. Ara és el que estem fent. Hi ha gent que està, a l’estructura que està planificant, El club no s’atura i tenim una estructura”.

Per últim ha parlat de l’estat d’ànim dels jugadors i si alguns ja estan mirant pel seu futur. “És comprensible que cadascú pensi en els seus problemes però quan dones el sí vull a un club has de lluitar fins al final. M’estic trobant un vestidor que junts tenim una oportunitat. Ells ho han vist que tot s’ha de centrar en l’entrenament i sumant dia a dia” i sobre l’estat d’ànim. “Hi ha una part que si generem una mica identitat i del que volem això ens donarà però el més important és que ells estiguin convençuts que en 90 minuts podem guanyar a qualsevol. No vull mirar més enllà. La nostra energia són els 90 minuts que venen”.

LLISTA DE CONVOCATS.

El tècnic ha donat una llista de convocats idèntica al primer partit davant el Real Madrid. Ha tornat a deixar fora a Iturraspe i Ferreyra, dos jugadors que no continuaran a l’Espanyol i que han donat un rendiment molt pobre en el seu periple blanc-i-blau. “És una decisió tècnica i res més. He d’escollir els que estan més adaptats i preparats. No vull dir res més”, ha dit sobre la situació dels dos descartats.

La llista completa de convocats és la següent: David López, Oier, Pedros, Víctor Sánchez, Naldo, Wu Lei, Darder, RDT, Calleri, Melendo, David López, Javi López, Dídac, Cabrera, Bernardo, Marc Roca, Matías, Vargas, Embarba, Calero, Pol Lozano, Campuzano, Nico Melamed i Víctor Gómez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)