Espanyol

Rufete: “Serà un any com una final i les finals s’han de guanyar”

Espanyol. “El compromís de Chen és total, si no fos així, l’Espanyol no pujaria a primera”, ha reblat Mao Ye, nou subdirector general de l’Espanyol

El Conseller delegat, José María Durán; el subdirector general i mà dreta de Chen Yansheng, Mao Ye Wu i el director esportiu, Francisco Joaquín Pérez Rufete, ha comparegut aquest matí per dibuixar quin serà el full de ruta per retornar a primera. Una roda de premsa telemàtica, com és habitual des de fa mesos, i molt esperada per saber com i de quina manera pensa articular la nova executiva del club (després de la renúncia del vicepresident Carlos García Pont) el futur de l’entitat. Un projecte que depèn de retornar a primera divisió en un any i deixar enrere un curs desastrós que ha deixat tocada l’afició. Serà una temporada clau per a l’Espanyol a tots els nivells i Chen Yansheng afronta la seva revàlida després de quatre anys i mig presidint el club.

El club ha presentat diversos canvis estructurals com la remodelació del consell on s’incorporà Rafa Marañón i hi ha entrades i sortides de consellers del grup Rastar. Durán agafa més protagonisme i serà el nou conseller delegat del club. “Volia donar les gràcies al senyor Chen per la confiança que ha dipositat en mi en un moment molt complex. És un consell més executiu i Rastar mostra el seu compromís i ens apropem a tota la societat perica. El nostre únic objectiu és l’ascens i retornar a l’elit. Aprofitarem aquest moment per fer molts canvis i rellançar aquest nou projecte i tenir un nou club i un nou Espanyol. Per assolir això estem reestructurant el club a tots els nivells i reorientar el club a l’àrea social”, ha explicat Durán en una llarga compareixença que ha durat més d’una hora. Entre els elements més destacats hi ha el compromís absolut del club de tornar a primera. “Per l’àrea esportiva és un moment de parlar poc i es produeixin coses. He sigut l’entrenador i ho tornaria a fer si el club ho necessita. Un club està per sobre de la persona i el professional. Hi ha gent que estarà pensant que està fent Rufete. Tinc clar una cosa i la gent pot estar tranquil: ara la gent ha d’anar i remar junts. El nostre objectiu és l’ascens. Serà un any com una final. No es juga, es guanya. Com a club hem d’estar a l’altura i agafo aquest repte. Així és com ho afrontaré jo i com ho haurà d’afrontar l’entrenador i els jugadors. Si ho aconseguim tindrem un club guanyador. És una situació fotuda però ho hem d’afrontar així”, ha dit Rufete. “El compromís de Chen és total i si no fos així no podríem tornar a primera”, ha reblat Mao Ye Wu.

Entre els altres temes destacats hi figuren les renovacions de Diego López i Javi López per una temporada i la de Dídac Vilà per dues temporades. En el capítol de baixes estan confirmades les marxes de Naldo, Itruraspe, Calleri i Ferreyra i només queda pendent la de Bernardo que, de moment està desvinculat del club, però s’està a instàncies del nou entrenador per exercir l’opció de compra o bé buscar una fórmula alternativa per retenir-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)