Espanyol

Revolució al lateral dret

Espanyol. L’Espanyol ultima la contractació d’Óscar Gil. El jugador de l’Elx completaria la banda dreta de la defensa després de l’arribada de Miguelón

L’Espanyol fa moltes temporades que té un dèficit en el lateral dret i ha aprofitat el descens a segona per fer una revolució en aquesta demarcació, on han passat molts de jugadors en els darrers deu anys. De fet, l’únic futbolista que ha gaudit de regularitat ha estat Javi López, que es va acomiadar dilluns després de tretze anys en el club blanc-i-blau. Vicente Moreno ha detectat el problema i, junt amb el director esportiu, Francisco Joaquín Pérez Rufete, volen posar fi a un mal endèmic. El canvi serà de 180 graus. El primer moviment s’ha produït amb l’arribada de Miguelón, que arriba cedit amb opció de compra. El seu fitxatge es va fer oficial dimarts i semblava que els canvis al lateral acabarien aquí, però no és així. L’Espanyol està a punt de tancar l’arribada d’Óscar Gil. El lateral de l’Elx ja era en el radar de l’Espanyol i l’ascens del club il·licità a primera no capgirarà les intencions inicials dels catalans. Gil està seduït pel projecte de llarga durada de l’Espanyol, que li ofereix un contracte de tres temporades. El preu del traspàs és de mig milió d’euros. Una quantitat baixa perquè el jugador no ha arribat a un acord de renovació amb l’Elx malgrat ser un habitual aquesta temporada amb Pacheta. L’Espanyol espera tancar aquesta setmana la seva arribada o, si més no, tenir-la enllestida i estar pendent de les sortides de Gonzalo Ávila Pipa i Víctor Gómez. Els dos jugadors del planter no entren en els plans de Vicente Moreno. Pipa, tot i disputar 473 minuts en lliga, i també tenir minuts a la copa i a l’Europa League, haurà de buscar un nou club. Mai ha acabat d’encaixar dins de l’Espanyol després de la sortida de l’exdirector esportiu Jordi Lardín, el seu màxim valedor. El cas de Víctor Gómez és diferent. El jove futbolista de 20 anys és un dels grans talents del planter. Enguany ha disputat 18 partits a primera, però el ritme erràtic de l’Espanyol l’ha perjudicat i li cal minuts i més estabilitat per fer créixer el futbol que porta dins. El club li buscarà una cessió, però no li perdrà la pista perquè el consideren un actiu. Tot i això, caldrà veure com evolucionen els fitxatges de Miguelón (cedit amb opció de compra i de 24 anys) i Óscar Gil (de 22 anys i internacional sub-21). Si tots dos donen un bon rendiment, el possible retorn de Víctor Gómez serà complicat. En tot cas, l’Espanyol està fent gir de 180 graus en la seva composició del lateral dret perquè un dels grans objectius de Vicente Moreno és tenir un equip equilibrat i amb futbolistes experimentats de segon. Miguelón i Gil responen a aquest perfil després d’aconseguir l’ascens amb l’Osca i l’Elx respectivament, però en el perfil de tots dos jugadors hi ha un detall encara més important: la projecció esportiva i la fam futbolística. Tots dos veuen l’Espanyol com una gran oportunitat en les seves carreres, malgrat jugar a segona, i saben que tindran protagonisme perquè coneixen la categoria i han gaudit de minuts de qualitat i èxit en els seus respectius equips.

L’Espanyol, de mica en mica, està construint un equip equilibrat i versàtil per assolir l’objectiu marcat i inexcusable de retornar a primera divisió, el seu lloc natural per història i pedigrí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)