Espanyol

El camí es fa caminant

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau inicia la seva ruta en la segona divisió amb l’obligació de respondre a la condició de favorit que li atorga el sostre salarial més alt de la història de la lliga

La volatilitat de la segona divisió no fa cap bé als equips favorits. Una lliga tan llarga i amb tantes dinàmiques internes dins d’un mateix any fa molt difícil que les travesses es compleixin. L’Espanyol, a més, arriba a la competició ferit pel tortuós camí del curs passat, amb un bloc de futbolistes del qual no ha acabat de fer net a causa del coronavirus, que, d’altra banda, ha deixat un mercat amb pocs moviments. Tot i aquests condicionants, però, els blanc-i-blaus són els grans favorits per assolir l’ascens. Des del primer dia, és a dir, des del partit d’avui contra l’Albacete, l’equip haurà de respondre al fet d’haver passat 85 dels 90 campionats a la primera divisió i, sobretot, al seu sostre salarial, el més alt de la història de la lliga. L’Albacete és la primera pedra d’un curs que no ha de servir per a res més que per agafar impuls en el projecte de Chen Yansheng.

“Ho accepto i m’agrada. Això vol dir que estic en un gran club”, va respondre el tècnic, Vicente Moreno, quan li van preguntar sobre la condició de favorit de l’equip en la competició. El tècnic és de les poques figures de l’organigrama que tenen un gran coneixement de la categoria, amb 128 partits dirigits (48 victòries, 42 empats i 38 derrotes) en una trajectòria que l’ha portat a Jerez, Tarragona i Mallorca. “És una competició molt llarga i hi haurà temps per a tot: per anar bé, no tan bé... És important l’inici, però no pot determinar el que passi després. Pel fet de guanyar l’Albacete no tindrem res fet”, hi afegia.

El rival

La pretemporada blanc-i-blava ha deixat bones sensacions, amb un inici lent però dues victòries folgades contra equips de la categoria. “A mesura que passi el temps, les idees es consolidaran, però crec que arribem bé i amb ganes de competir. El balanç és bo”, explicava Moreno.

L’Albacete no ha perdut en els partits de preparació, però arriba al primer partit de la temporada, com ha passat en la majoria d’equips de la categoria, amb un bloc molt similar al del curs passat, que li va permetre complir l’objectiu de la salvació. “L’Espanyol té potencial, però tinc il·lusió per veure com els nanos mostren que estan preparats per competir en qualsevol camp i circumstància i contra qualsevol rival”, deia el tècnic, Lucas Alcaraz.

LES REACCIONS

És important l’inici, però no determinarà el que passi després. No hi haurà res fet si guanyem l’Albacete
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol
L’Espanyol té potencial, però estem preparats per competir contra qualsevol rival
Lucas Alcaraz
entrenador de l’albacete

Els equips s’adapten a les incerteses d’un mercat llarg

Fins al tancament del mercat d’estiu (el 5 d’octubre), hi haurà molts canvis i diversos rumors en la formació de les plantilles. En el cas de l’Espanyol, la situació és prou destacable perquè l’equip no pot fer cap moviment fins que no es doni sortida a jugadors, sobretot a aquells que tenen fitxes altes. D’altra banda, el poc moviment que hi ha en el mercat està dificultant la decisió de bona part dels equips. Amb tot, el tècnic, Vicente Moreno, ho té clar: “A mi ningú m’ha dit que no pugui disposar d’un jugador o d’un altre ni he vist mala disposició per part de ningú”, assenyala el tècnic de l’Espanyol, que descarta que aquests rumors o moviments puguin condicionar les seves alineacions: “Els que hi són remaran i ajudaran, i acabarà jugant aquell que estigui millor en cada moment. Però el mercat no determinarà les alineacions”, hi afegeix el tècnic. En aquest sentit, totes les mirades estan posades en Raúl de Tomás, que, segons la Cadena SER, és el jugador escollit per l’Atlético de Madrid en cas que les sortides de Diego Costa o Morata s’oficialitzin. El davanter, que té una fitxa al voltant dels sis milions d’euros, té competència al Metropolitano, que està rastrejant el mercat per si ho acaba necessitant: Luis Suárez i Edinson Cavani són jugadors que també estan a la recambra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)