Espanyol

El Girona remunta i assalta l'RCD Stadium

Dos gols de Yoel Bárcenas i Samu Saiz, de penal, capgiren el gol de RDT abans del descans i culminen una gesta dels gironins (1-2), que li pot costar el lideratge als blanc-i-blaus

El Girona ha assaltat el RCDE Stadium amb un final de partit absolutament boig, i és que després de més de vuitanta minuts sense xutar entre els tres pals els gironins han capgirat el marcador en el tram final amb un gol de Bárcenas i un de Samu Saiz, des del punt de penal, que han fet inútil el gol de RDT abans del descans. La victòria dona ales al Girona, que tenia moltíssimes baixes, mentre que l’Espanyol podria veure diumenge com el Mallorca li pren el lideratge.

El partit ha començat amb un Girona amb més intensitat que l’Espanyol i ha pogut donar un cop d’efecte en un contraatac, i és que Samu Saiz ha recuperat l’esfèrica a camp propi i ha arribat a l’altra àrea on, amb un tres contra un, el mitjapunta del Girona ha estat gana i ha xutat desviat. Ha estat un ensurt per l’Espanyol, que tot i tenir el domini de la possessió li ha costat generar perill. Això sí, ha tingut una ocasió de De Tomás que no ha acabat en gol de miracle, i és que Juan Carlos se l’ha trobat. El davanter blanc-i-blau no ha perdonat a la següent, ja en el minut 40, i és que Embarba ha centrat i el punta, aprofitant que Yan Couto trencava el fora de joc, s’ha quedat absolutament sol i ha marcat l’1-0.

Semblava que el gol podia donar ales a l’Espanyol en la segona part, però no ha estat així. Tot i que no hi ha hagut ocasions a cap de les dues porteries durant molts minuts, els gironins han avisat en més d’una ocasió que continuaven dins del partit i no han permès que els locals estiguessin tranquils. Sense arribades de perill però amb la incertesa que generava el marcador s’han anat consumint els minuts. Puado ha tingut l’ocasió més clara per sentenciar el partit en el 83’, però ha perdonat. A partir de llavors, el guió ha patit un daltabaix. I és que primer Yoel Bárcenas ha empatat el partit amb una jugada personal i un xut molt ajustat al pal (83’) i poc després Santi Bueno ha provocat un penal que Samu Saiz ha convertit en l’1-2 (88’). L’Espanyol ho ha intentat a la desesperada, però el Girona no li ha concedit res fins al xiulet final.