Girona

Al·licients afegits

La trajectòria en la copa és una altra via per al creixement dels joves futbolistes del Girona, una de les millors notícies del curs

Els gironins rebran el Cadis en l’eliminatòria de setzens de final

La remuntada en l’últim sospir de la pròrroga contra el Lugo va permetre al Girona accedir als setzens de final de la copa, que afrontarà el cap de setmana que ve (16 o 17 de gener). L’equip blanc-i-vermell tenia assegurat rebre un equip de primera divisió a Montilivi, en una altra eliminatòria a partit únic, i el sorteig el va emparellar amb el Cadis, un dels seus rivals en la lluita per pujar la temporada passada. Els gaditans, que van necessitar la tanda de penals per desfer-se del Pontevedra (segona B) després de 120 minuts sense gols, arribaran amb els exjugadors del Girona Pedro Alcalá, Choco Lozano i Jairo Izquierdo, que està cedit pel Girona i que va arribar a jugar els dos primers partits de lliga de blanc-i-vermell.

Sense la possibilitat de fer entrar públic a Catalunya –a diferència d’altres zones–, la importància de rebre un equip de primera és relatiu, i a la balança de la idoneïtat d’avançar en la copa hi ha elements per tots els costats. De moment, el Girona fa la lectura positiva de la remuntada, tant per la injecció d’autoestima per a un equip que ha ofert imatges pobres en els últims partits de lliga com per l’aparador que significa per als futbolistes joves, que accentuen en aquesta competició el seu protagonisme en el primer equip.

La presència de futbolistes molt joves a la primera plantilla és una de les millors notícies d’una temporada delicada a Montilivi. En un context complicat, el Girona ha mirat avall i està traient el fruit de l’aposta ferma que fa pel planter. Francisco ja n’ha fet debutar un grapat en la lliga, per compensar els entrebancs que ha anat acumulant, i ha obert el ventall del tot en la copa, fins al punt que va arribar a fer coincidir el màxim nombre de jugadors amb dorsal del filial (quatre, amb el risc de perdre’n un dels set exigits del primer equip) durant alguns minuts contra el Lugo. Ramon Terrats va tornar a oferir un bon nivell en un doble pivot amb Ibrahima Kébé, en un onze inicial que va tornar a tenir Àlex Pachón en punta. I, des de la banqueta, Pau Víctor va tenir la seva actuació més completa amb el primer equip i Arnau Martínez, de només 17 anys, també va fer un bon paper, adaptant-se al lateral esquerre.

La joventut no és exclusiva dels jugadors del filial, sinó que n’hi ha uns quants més amb lloc fix en el primer equip, com ara Pablo Moreno i Yan Couto (18 anys), Valery Fernández (21), Muric, Santi Bueno i Nahuel Bustos (22). De fet, la mitjana d’edat dels 17 jugadors alineats contra el Lugo és de 22 anys, i els més veterans (Ramalho, Cristóforo i Yoel Bárcenas) en tenen 27.

EL RIVAL

El Cadis va necessitar la tanda penals per eliminar el Pontevedra (2a B)

MOLTA JOVENTUT

22
anys
de mitjana entre els 17 jugadors alineats contra el Lugo. Els més grans, 27: Ramalho, Yoel i Cristóforo.
IBRAHIMA KÉBÉ
(20 anys)
2 partits, 140 minuts
G.Segoviana-Girona (TITULAR) 70’ Girona-Lugo (TITULAR) 70’
RAMON TERRATS
(20 anys)
2 partits, 205 minuts
G.Segoviana-Girona (TITULAR) 90’ Girona-Lugo (TITULAR) 115’
PAU VÍCTOR
(19 anys)
2 partits, 116 minuts
G.Segoviana-Girona (TITULAR) 60’ Girona-Lugo (SUPLENT) 56’
ARNAU MARTÍNEZ
(17 anys)
2 partits, 86 minuts
G.Segoviana-Girona (SUPLENT) 30’ Girona-Lugo (SUPLENT) 56’
ÀLEX PACHÓN
(20 anys)
1 partit, 64 minuts
Girona-Lugo (TITULAR) 64’
GONPI
(20 anys)
1 partit, 20 minuts
G.Segoviana-Girona (SUPLENT) 20’

AMB RETROBAMENT

Pedro Alcalá, Choco Lozano i Jairo, cedit pel Girona, tornaran a Montilivi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)