Girona

Gols, punts i sensacions

El Girona tanca la primera volta amb la necessitat d’oferir un bon to després de jornades pobres

Una ensopegada contra la Ponferradina (19 h) complicaria als de Francisco les expectatives d’atrapar la zona de ‘play-off’ abans del parèntesi i d’un tram molt dur de calendari

Si no arriben els gols, després de 291 minuts de sequera en la lliga, malament rai. Si no hi ha punts, la preocupació s’instal·larà del tot a Montilivi. I sense bones sensacions, serà difícil aspirar a fer el pas endavant que el Girona busca aquesta tarda a El Toralín (19 h), després de massa decepcions en les darreres jornades. El conjunt de Francisco necessita recuperar el bon to en una cita que té molt valor per diversos elements. Primer, perquè visita un rival directe ara mateix, ja que la Ponferradina té un punt més. Segon, perquè hi ha el risc de perdre de vista la referència de la zona de play-off. I tercer, i tant o més rellevant, perquè s’acaba la primera volta, arriba un parèntesi –el cap de setmana que ve hi ha copa– i la segona arrenca amb duels contra l’Espanyol, el Mallorca i el Leganés. Farà bé el Girona d’oferir una versió molt millorada de l’última a fora, a Tenerife (2-0) o de la de fa una setmana, contra el Sabadell, sobretot en la segona part (0-0).

Superada pel Portugalete en la primera eliminatòria, la Ponferradina ha tingut molt més temps per preparar el duel. La copa, però, no ha anat malament al Girona, que espera aprofitar l’impuls que li va donar la remuntada a última hora contra el Lugo. El context és diferent, i diversos protagonistes també, però Francisco espera veure com a mínim la valentia i l’atreviment que l’equip va tenir dijous i que ha trobat a faltar en diversos partits de lliga. El tècnic recupera Samu Saiz, que no només es va perdre el Girona-Sabadell per sanció, sinó que també arrossegava molèsties musculars, per la qual cosa la seva presència en l’onze no és segura. Sense recuperar Stuani, Juanpe ni Luna –Nahuel Bustos està sancionat–, el tècnic torna a tenir limitat el marge de maniobra, sobretot en la part ofensiva. Mamadou Sylla té el lloc fix, i Pablo Moreno té molts números de continuar a l’onze, ja sigui al costat del vallesà o a l’esquerra. Terrats, Pau Víctor, Arnau i Pachón tornen a estar citats.

La Ponferradina, just davant del Girona en la classificació, ha fet 17 dels 30 punts que té a casa, on ha assegurat 10 dels últims punts en joc. El Toralín, on els de Bolo no perden des del 0-3 contra el Sabadell (l’1 de novembre) rebrà el Girona amb una temperatura molt baixa i el risc que el camp estigui glaçat. De neu, però, no se n’espera.

EN RECUPERA UN

Torna Samu Saiz, però Stuani, Juanpe, Luna i Nahuel Bustos són baixa

LA PONFERRADINA

Amb un punt més, el conjunt d’El Bierzo també aspira a atrapar el sisè lloc

LA CONFIANÇA

La remuntada en la copa ha de servir d’impuls per compensar la tristor en la lliga

AMBIENT GLAÇAT

Previsió de molt fred a El Toralín, on els locals han fet 10 dels últims 12 punts en joc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)