Empat per tancar la primera volta a quatre punts dels llocs de promoció

Els gironins s’han avançat abans del descans amb una diana de Monchu (40’), però quan semblava que tenien el partit més controlat, José Maria Amo ha empatat a la sortida d’un corner (71’)

El Girona ha empatat a una diana al Toralín contra la Ponferradina. Els gironins s’han avançat gràcies a una diana de Monchu abans del descans, aprofitant des del segon pal una centrada de Calavera (40’). Els gironins no han deixat que el rival generés ocasions, però després d’un corner, Jose Maria Amo ha superat Juan Carlos després que una pentinada de Romera el deixés en posició franca a dins de l’àrea petita (71’). El punt fa que els de Montilivi acabin la primera volta del campionat amb 30 punts, a quatre el play-off d’ascens, després d’encadenar quatre jornades sense guanyar (tres punts de dotze possibles).

El Girona ha fet una bona primera meitat en línies generals. El conjunt blanc-i-vermell ha sortit bé al terreny de joc, intens i jugant en camp contrari durant moltes fases. Tot just en el minut 4, una excursió de Pablo Moreno per l’esquerra ha acabat amb una centrada de l’andalús però Gumbau no ha pogut girar el peu per rematar en direcció a la porteria. En el 24’, Sylla ha perforat la xarxa rival però el col·legiat no ha tingut més remei que anul·lar la diana del davanter català d’origen senegalès per un clar fora de joc en l’inici de la jugada, quan Monchu havia pentinat l’esfèrica assistint a l’atacant.

Els de Francisco han abaixat el ritme i la Ponferradina ho ha aprofitat per dominar i tenir més presència a l’àrea gironina. En el 28, una errada en una cessió defensiva de Calavera gairebé acaba en ensurt quan Yuri ha superat Juan Carlos. El manxec, per sort, ha pogut posar la mà i Bernardo ha acabat salvant el que era l’1-0. Just abans del descans, l’incombustible Calavera ha fet una centrada marca de la casa al segon pal i Monchu, entre el genoll i la cuixa ha pogut dirigir la pilota a dins de la porteria per fer el 0-1 amb el qual s’ha arribat al descans (40’).

En la segona part la Ponferradina ha intentat estirar línies buscant pressionar als de Montilivi tot i que no ha sabut generar excessiu perill. El Girona no ha renunciat a atacar i ho ha intentat buscant les segones jugades i les centrades al cor de l’àrea cap a Sylla. Els gironins han estat insistents per mirar de mantenir lluny de la seva àrea al rival, una fórmula que ha funcionat bé fins que una jugada a pilota aturada ha engega en orris la feina defensiva. Una bona jugada de Paris Adot ha acabat amb Juan Carlos refusant a corner i en el servei de cantonada, Romera ha pentinat l’esfèrica al primer pal i José Maria Amo a dins de l’àrea petita ha fet fàcil l’empat (71’). Un gerro d’aigua freda per a un Girona que tenia el partit controlat i que no ha pogut reaccionar i fer una diana més (Samu Saiz ha estat a punt de marcar en l’afegit), que li donés els tres punts que buscava per evitar encadenar la quarta jornada de lliga sense vèncer –tres punts, de tres empats, sumats de dotze possibles.