La millora no té premi

El Girona fa un pas endavant en joc i imatge a El Toralín, però en surt amb un punt que queda curt

La falta de contundència en un córner penalitza l’equip de Francisco, que és superior a la Ponferradina abans de l’1-1 i té l’1-2 a prop en l’últim sospir

PONFERRADINA 1 GIRONA 1

GOLS:0-1 (40’) Monchu. 1-1 (71’) Amo.ÀRBITRE:Ais Reig, amb Ocón Arráiz al VAR.Targetes grogues:al local Doncel (38’); i als visitants Gumbau (15’) i Aday (23’).Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:partit disputat a porta tancada a El Toralín. GIRONA: Juan Carlos Calavera Bueno Bernardo Franquesa Terrats Gumbau
Pau Víctor (88’) Monchu
Aday
Bárcenas (69’) Pablo Moreno
Samu Saiz (78’) Sylla
BANQUETA: Suárez i Muric (p.), Ramalho, Cristóforo, Yan Couto, Valery, Ibra kébé, Pachón i Arnau.
Gaspar (90’)
BANQUETA: Gazzaniga i M. Garcia (p.), Moussa, Erik Moran, Saúl Crespo i Viedma.

Hi ha empats agraïts pels pocs mèrits fets, com l’anterior contra el Sabadell o, encara més, el 0-0 a casa contra el Rayo, i d’altres que generen força més frustració. El Girona tancava la primera volta conscient que li feien falta gols, sensacions i punts. Va tallar la sequera i va fer un pas endavant indiscutible en joc, però no va rebre prou recompensa. El punt permet arribar a la trentena a mitja lliga, però queda curt, perquè la Ponferradina en va tenir prou afinant en un córner defensat sense prou contundència per equilibrar la producció ofensiva dels gironins, més atrevits i més insistents. Ni dues ocasions clares en el temps afegit van fer somriure el conjunt gironí, que troba a faltar dos dels tres punts, però com a mínim s’espolsa la inoperància que havia mostrat en versions anteriors.

Un retoc convincent

Descontent amb les últimes actuacions en la lliga, Francisco va decidir moure peça abans de començar. No només va apostar pel jove Ramon Terrats, que sempre havia ofert un rendiment alt quan n’havia tingut l’oportunitat, sinó que va rescatar l’esquema amb tres futbolistes al mig. I la millora va ser notable, tant per les prestacions que va tornar a oferir el jove barceloní, amb una elegància, una serenor i una fluïdesa molt benvingudes per als gironins, com per com se’n van beneficiar els companys al mig, sobretot Monchu. L’arrencada del Girona va ser valenta. Pablo Moreno, que va arrencar des de l’esquerra i es va tornar a mostrar molt actiu, va trepitjar àrea ben aviat i va trobar Gumbau, que no va poder orientar el xut. L’atreviment dels blanc-i-vermells va enxampar en fred la Ponferradina, que va trigar a dir-hi la seva. Va tenir una falta que es va enverinar perquè la va desviar la tanca defensiva gironina (16’) i va generar perill en tres córners. Cap de tan clara, però, com la que va arribar per un regal de Calavera, que es va equivocar en la passada enrere i va habilitar Yuri. Entre Juan Carlos i Bernardo, però, van evitar l’1-0 del brasiler (27’). Poc abans, Mamadou havia batut Caro, però en fora de joc clamorós. Algunes pèrdues innocents i refusos defectuosos van fer patir el conjunt de Francisco, que començava a tenir problemes quan els del Bierzo apujaven la pressió. A l’equip gironí, però, se’l veia més ben posat, com Terrats, sempre a lloc i fi en la canalització. El dibuix amb tres al mig va tenir encara més sentit tenint en compte com va trobar el Girona el camí del gol (40’). Calavera va fer la seva tercera assistència en quatre dies, i no cap a cap davanter, sinó cap a Monchu, que va arribar fins a dins l’àrea –quan jugava en el doble pivot li costava molt més– i va trencar la sequera (431 minuts) dels gironins en la lliga.

Amb avantatge en el resultat, la sortida del Girona en la segona part va tornar a ser valenta i agressiva. Els gironins van trepitjar molt l’àrea visitant en els primers minuts després del descans, amb més corredisses que control i amb molta més activitat a prop de Caro que de Juan Carlos. En un minut, Gumbau va rematar una bona centrada de Mamadou des de l’esquerra i, en un embolic dins l’àrea, Bernardo també la va tenir. Més clara va ser una arribada de Mamadou, que va rematar de manera defectuosa una molt bona passada de Monchu (66’). El conjunt del Bierzo no se sentia gens còmode, i la defensa gironina s’anticipava quan els migcampistes locals volien connectar amb Yuri o Dani Romera. L’amenaça de la pilota aturada, però, sempre hi era. El Girona ja havia patit en algun córner, per falta de contundència. I, per previsible que fos, així és com va arribar l’empat de la Ponferradina, del central Amo (71’).

Els gironins havien tingut minuts de superioritat nítida i no ho havien sabut traduir. I amb l’1-1, tot s’obria. Va arribar una fase de més inconsistència i dubtes de l’equip visitant, tot i que la Ponferradina tampoc ho va aprofitar per buscar el 2-1. Francisco va fer entrar Samu Sáiz, que va buscar conduccions i passades poc precises, i també a última hora el jove Pau Víctor. I el Girona va acabar a l’àrea rival. Va tenir un xut de falta lateral de Monchu, però sobretot un des de la frontal molt clar de Samu, ja en el temps afegit, i una altra rematada del mallorquí en el córner posterior que Kaxe va treure.

UNA ALTRA CARA

Amb Terrats al mig, l’equip guanya serenor i Monchu apareix més al davant

AMB AVANTATGE

El balear trenca la sequera (40’) i l’equip fa molt bons minuts en la segona meitat

PASSIVITAT

Els del Bierzo troben l’empat en un córner (71’), un dels seus pocs arguments

HI TORNA AL FINAL

Ja en el temps afegit, Caro evita l’1-2 de Samu Sáiz i Monchu en té una altra

MINUT A MINUT

3’ Comença fort el Girona; incursió de Pablo Moreno, que arriba fins a la línia de fons i fa una passada de la mort que Gumbau remata molt malament i va a fora. Molt clara. 16’ Primer xut de la Ponferradina. Arriba a través d’una falta a la frontal executada per Curro que desvia la barrera i marxa fora vorejant el pal. 17’ En el llançament d’un córner, fruit de l’anterior acció, Sielva remata de cap a fora. 23’ Sylla marca, però en clar fora de joc. A la sala del VAR perden poc temps a invalidar la diana.
27’ S’acosta al primer la Ponferradina. Calavera fa una cessió enrere temerària que intercepta Yuri, que s’encara en un un contra un a Juan Carlos però no pot marcar ja que entre el porter i Bernardo resolen la perillosa acció.
40’ Gol del Girona, obra de Monchu. El migcampista remata amb el genoll al segon pal una centrada de Calavera i fa el 0-1 per als blanc-i-vermells. 52’ Bon inici del segon temps del Girona; Gumbau no aconsegueix rematar una precisa centrada de Sylla. 57’ Centrada d’Aday que Sylla remata fora. 59’ Notables minuts del Girona, que domina i arriba; Sylla, de nou, no caça una bona centrada de Gumbau. 65’ Torna a perdonar Sylla. L’atacant rep una fantàstica passada de Monchu que el deixa sol davant del porter Caro, però finalitza de manera horrible directament a fora.
71’ La Ponfe fa l’1-1 en un servei de córner. Centrada de Curro, la pentina Romera i l’empeny Amo a l’àrea petita davant de la poca contundència de la defensa visitant.
92’ L’última: Samu recull una passada de Bernardo a la frontal de l’àrea i treu un bon xut que para Caro.