Girona

Un aparador que motiva

El Girona rep el Cadis, una de les revelacions de primera divisió, amb l’ambició de fer un pas més i arribar als vuitens de final (16 h)

Francisco recupera Stuani i, a una setmana de la represa de la lliga, podrà fer més joc entre habituals i suplents i joves que el rival

Avesat a competir cada tres o quatre dies durant bona part de la primera part de la lliga, el Girona té dotze dies entre l’acabament de la primera volta, dilluns passat a Ponferrada (1-1), i l’arrencada de la segona volta, dissabte que ve contra l’Espanyol. En ple parèntesi de la competició número u, l’equip de Francisco té aquesta tarda (16 h) a Montilivi una cita que també el motiva. La copa, a partit únic fins als quarts de final, permet algunes alegries si se sap gestionar. Sempre hi ha el risc que avançar gaire acabi fent més mal que bé, però el Girona té ganes de fer un pas més i superar avui el Cadis, que arriba a Montilivi pensant molt més en el duel de dimarts contra el Llevant que en el d’avui.

La diferència entre el calendari anima Francisco a prendre-s’ho de manera diferent que Álvaro Cervera, que ha deixat a casa mitja dotzena de les peces més habituals, entre les quals, Choco Lozano, que es perdrà el retorn a Montilivi. Sí que hi seran Pedro Alcalá, tot i que ha anat guanyant presència en la lliga, i Jairo Izquierdo, a qui no van imposar la clàusula de la por quan tots dos clubs van pactar la cessió a última hora del mercat d’estiu, després que el canari jugués dos partits de blanc-i-vermell.

La copa ha estat un espai de reivindicació per als futbolistes amb dorsal del filial, que han ofert un molt bon paper. A Ramon Terrats, de fet, li va servir per acabar de convèncer Francisco, tot i que avui el farà descansar per unes molèsties. El tècnic té avui la possibilitat de jugar en l’equilibri entre els minuts acumulats i el descans, tenint en compte que no hi tornarà a haver partit fins d’aquí a una setmana. La gran novetat és Cristhian Stuani, que no ha pogut jugar cap dels tres partits del 2021 per una lesió a la cuixa que ja ha superat. Francisco, però, haurà d’avaluar si li convé fer jugar d’entrada l’uruguaià. A la davantera, qui té ansietat per tornar és Nahuel Bustos, que s’ha perdut els dos últims partits de lliga per sanció i que veu en la copa –va marcar a Segòvia els seus dos únics gols amb el Girona– un escenari per mirar de guanyar confiança i minuts. També hauria anat bé a Juanpe i Antonio Luna estar en condicions avui per anar agafant ritme de competició, però el tècnic va explicar que, malgrat que ja són molt a prop de tornar, avui encara no els alinearà.

El Cadis, que va necessitar la tanda de penals per desfer-se del Pontevedra en l’anterior eliminatòria, arriba a Girona amb un equip que no tindrà res a veure amb el que sol formar Álvaro Cervera en la lliga. Els andalusos han tornat a primera amb molta empenta i són novens. Van començar amb un rendiment de rècord a fora –quatre victòries en les quatre primeres visites, entre les quals, a Valdebebas– i, després d’una sèrie de tres derrotes, fa tres jornades que no perden.

ELS ABSENTS

Juanpe i Luna encara no podran agafar minuts i Terrats frenarà per molèsties
AVUI
12:00
Almeria-Alavés.
12:00
Peña D.-Valladolid.
12:00
Rayo V.-Elx.
16:00
Girona-Cadis.
18:00
Fuenlabr.-Llevant.
20:00
Leganés-Sevilla.
DEMÀ
12:00
Espanyol-Osasuna.
12:00
Màlaga-Granada.
16:00
Navalcarn.-Eibar.
16:00
Sporting-Betis.
18:00
Alcorcón-València.
18:00
Tenerife-Vila-real.
DIMECRES
19:00
Còrdova-Real Soc.
21:00
Alcoià-Madrid.
DIJOUS
19:00
Eivissa-Athletic.
21:00
Cornellà-Barça.

CONTEXT DIFERENT

El Cadis té lliga contra el Llevant dimarts i Cervera deixa a casa sis peces fixes

TORNA EL GUIA

Stuani està a punt, però Francisco ha de valorar si li convé que sigui titular
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)