Girona

El protagonista

Valery Fernández

El dia de Valery

“El 16 de gener és un dia màgic per a mi”, deia Valery, radiant al final del partit. I és que aquesta data, la d’ahir, és assenyalada per al futbolista, artífex del triomf del Girona, amb dos gols. Va ser ahir, 16 de gener, el dia que el de l’Escala va marcar el seu primer doblet com a futbolista professional, però és que ahir feia exactament dos anys que s’havia estrenat amb la seva primera diana en el primer equip, el 16 de gener del 2019, al Wanda Metropolitano. Al feu del conjunt roig-i-blanc, i també en la copa, va marcar un golàs de volea que va resultar clau perquè el conjunt gironí assolís la gesta d’eliminar l’Atlético i accedir als quarts de final. “Feia dos anys, sí, i ho havíem comentat als vestidors. Fent broma havíem dit, abans del partit, que a veure si marcava un golet, i imagina’t!”, explicava el jugador, que sentenciava: “Estic molt feliç, també pel resultat i per la classificació, aconseguida, no ho oblidem, contra un equip de primera divisió.”

Valery va acabar obtenint premi a la insistència i l’activitat. En una tancada primera part, en què ningú no arriscava ni era capaç de fer-se veure, va ser la nota dissonant, present a la banda dreta. Tant fent desmarcades de ruptura cap a dins com obert a la banda, va participar, es va mostrar i ho va intentar, tot i faltar-li encert en la decisió o en la precisió a última hora per finalitzar les accions. La dinàmica va canviar després del descans i, amb dues dianes similars, apareixent dins de l’àrea i resolent amb contundència, va encarrilar la classificació en deu minuts (48’ i 58’). “És fantàstic per a ell, estic molt content”, va assegurar Francisco sobre un futbolista de qui espera que s’afini aviat després de la lesió al menisc del genoll esquerre que es va fer al novembre i que el va obligar a passar per la sala d’operacions i a estar dos mesos de baixa. “Ja va jugar contra el Lugo la primera part, i s’està entrenant molt bé. La inactivitat li ha passat factura, però els necessitem a tots”, deia l’entrenador.

A Valery, que tot just ahir va completar el seu primer partit en tot el curs, li calia, doncs, una actuació així. El jove jugador, de 21 anys, que ja encadena tres temporades en el primer equip, no ho ha passat bé, tenint en compte, a més, que la campanya passada se la va perdre gairebé sencera per una greu lesió al mateix genoll. Tothom n’era conscient, i van ser gràfiques la felicitació i l’abraçada afectuoses que li van fer al final del matx sobre la gespa de Montilivi tres pesos pesants del grup com Stuani, Bernardo i Ramalho. Aquest 16 de gener, el seu dia, podria significar un nou punt de partida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)