Girona

Reducció a la porteria

El Girona rescindirà el contracte de José Aurelio Suárez, seduït pel Nàstic, i perdrà la combinació de tres porters en el primer equip

L’asturià, que acabava contracte al juny, marxarà sense haver debutat en lliga ni en copa

El Nàstic fa setmanes que busca porter i ha trobat la solució a Montilivi. José Aurelio Suárez, que no tenia oportunitats ni en la lliga ni en la copa, amb Juan Carlos i Muric davant, farà les maletes i se n’anirà a Tarragona. L’acord entre els dos clubs i el jugador està molt ben encaminat i s’hauria d’acabar d’enllestir avui mateix. No serà una cessió ni tampoc un traspàs, sinó que el Girona rescindirà el contracte de l’asturià, que es vincularà després al conjunt tarragoní. Suárez tancarà, d’aquesta manera, una etapa com a blanc-i-vermell marcada per l’ostracisme, perquè no ha jugat cap minut ni en la lliga ni en la copa.

Molt collat pel límit salarial, el Girona no posa traves a la marxa del tercer porter, conscient que el rol el pot assumir perfectament Jonatan Morilla, l’amo de la porteria del filial. El club, que necessita baixes si vol reforçar-se en el mercat, s’estalviarà un sou, tot i que anirà en funció dels termes de la rescissió i tampoc és dels alts. Suárez ja va tenir una oferta per deixar el club en el mercat d’hivern de la temporada passada, pretès pel Celta –per combinar el filial i el primer equip–, però, finalment, el Girona ho va frenar.

José Aurelio Suárez, que al desembre farà 25 anys, va arribar l’estiu del 2017 a Montilivi, procedent del Barça B. Amb el Girona en primera divisió, va firmar un contracte per quatre temporades que expira d’aquí a cinc mesos. Va viure un malson la primera temporada, amb dues lesions a l’espatlla que li van impedir jugar amb el Peralada. El curs 2018/19, va jugar 23 partits amb el Peralada. Amb el Girona, 44 convocatòries entre lliga i copa, però ni un minut.

MOLT MADUR

El Girona, Suárez i el Nàstic han encarrilat un acord que s’ha de tancar avui

UNA MICA D’AIRE

Molt collat pel límit salarial, el club s’estalvia el sou d’una peça inutilitzada

ARA SÍ

Suárez ja va tenir una oferta per anar-se’n al Celta en l’anterior mercat d’hivern

Només 45 minuts, en una final

X.M.

Suárez tancarà la seva etapa en el Girona sense haver disputat cap minut ni en la lliga ni en la copa amb el primer equip, però sí que va tenir participació en una supercopa de Catalunya que va acabar amb títol per al conjunt blanc-i-vermell. Va ser el 6 de març del 2019, en una final entre el Barça i el Girona a la Nova Creu Alta que Stuani va decidir amb un llançament de penal (69’). Suárez no va ser titular, però va rellevar Gorka Iraizoz i va jugar tota la segona part.

Jonatan, el nou tercer porter

X.M.

Amb Juan Carlos i Muric com a porters de la primera plantilla, qui cobrirà una eventual baixa serà el del Girona B, Jonatan Morilla. De fet, que sigui el del filial qui faci les funcions de tercer porter és molt habitual, i amb les limitacions que té el Girona aquest curs encara pren més sentit. Jonatan, a més, està fent un molt bon paper. Fitxat la temporada passada del Sevilla C, té 21 anys. Ahir, contra el Figueres a Riudarenes –amb Francisco atent–, va aturar un penal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)