Girona

El protagonista

Gerard Gumbau

L’aportació requerida

Des que juga al Girona, Gerard Gumbau no havia estat tan determinant en un enfrontament com ho va ser ahir. El migcampista de Campllong, que disputa la segona campanya al conjunt gironí, va ser influent i va tenir pes en el resultat, com a autor de les dues assistències dels dos gols. Aquest és un dels talons d’Aquil·les que arrossega el futbolista de 26 anys: la falta de contundència i contribució a camp rival, el poc impacte en els metres finals, i ahir va fer un pas endavant en aquest sentit i va fer aquesta necessària aportació al grup com se li requereix.

I és que, fins ahir, en 63 partits de lliga amb el conjunt gironí només havia fet una assistència i un gol, xifres discretes per a una peça que ha jugat amb molta regularitat des que va aterrar a Montilivi. Ahir, doncs, en el partit número 64, d’una tacada, va triplicar el seu registre com a assistent. “Me n’alegro molt per ell. Estic contentíssim”, va dir Francisco al final del partit. “Feia unes setmanes que no participava en l’equip i la jornada passada va jugar al camp del Mirandés i s’ho volia menjar tot per ajudar el company i per ajudar l’equip”, va explicar l’entrenador. “El d’avui és potser un dels millors partits que li he vist fer des que soc aquí. Ha jugat amb personalitat, ha estat un dels que millor han sabut llegir el partit amb la pilota”, va completar el tècnic, valorant l’actuació d’un jugador que no està aconseguint un rendiment òptim ni sostingut amb el conjunt gironí. També és cert que en la majoria d’ocasions li ha tocat jugar en el doble pivot, una posició que, encara més a segona divisió A, exigeix un alt nivell defensiu i que l’obliga a moure’s contínuament en situacions del joc com el xoc i la disputa, tant aèria com per terra, tasques en què no és un especialista i en què li costa desplegar-se. La seva versió ha millorat lleugerament quan l’equip ha jugat amb tres migcampistes, ja que aleshores està més alliberat de feina, sense pilota i amb l’esquena guardada, com va succeir ahir, protegit per Ramon Terrats i amb el suport de Monchu a l’altre interior.

En aquest context, doncs, Gumbau va ser dels jugadors més destacats contra el Castelló. Va ser desequilibrant: primer, servint, de marea molt precisa, el córner que va trobar el cap de Bernardo (28’) i que va significar el primer gol del duel i el primer des d’un servei de cantonada aquest curs, i, més tard (40’), inventant-se una fantàstica passada per a Yoel, que, des de dins de l’àrea, va marcar el 2-0. A banda d’això, el migcampista gironí va estar precís i concret en les seves intervencions amb la pilota i es va arromangar sense tenir-la quan el conjunt orellut va collar en la segona part. Finalment, va veure el desenllaç del matx, gol en contra inclòs, des de la banqueta, ja que, amb targeta groga, va ser rellevat en el minut 82.

Les dades
82
minuts
2
assistències
1
targeta groga
23
partits de lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)