Girona

Sense els gols de Sylla

El davanter del Girona fa tres mesos que no marca i són ja 12 els partits de lliga que encadena sense veure porteria

L’escàs volum ofensiu que genera l’equip i el fet de jugar darrerament a la banda el condicionen

És un tòpic tan gastat com verdader el que assegura que el davanter necessita el gol. No hi ha res pitjor per a un 9 que estar negat; no poder cridar gol, no poder ajudar l’equip, no poder marcar suposa una gran llosa per a un futbolista, que no li permet sentir-se complet i realitzat. Una sensació que, ara mateix, està experimentant Mamadou Sylla. I és que l’atacant del Girona fa tres mesos que no marca. Des de l’1 de desembre de l’any passat, en el partit disputat a Montilivi contra el Mirandés (1-0), en què el seu gol va donar els tres punts als blanc-i-vermells, que l’atacant no veu porteria: 92 dies que se li estan fent llargs a ell i també a l’equip.

“Trobem a faltar els seus gols”, reconeixia Francisco després del matx d’aquest cap de setmana passat disputat a Fuenlabrada (1-1), el dotzè seguit en la lliga de Sylla sense marcar. “No crec que estigui desconnectat de l’equip. Ha fet una gran feina i s’ha desgastat”, explicava el tècnic referint-se a la versió oferta per l’atacant català d’origen senegalès, que des de fa cinc jornades està actuant a la banda, allunyat de la punta de llança. És evident que aquesta nova demarcació, propiciada pel 4-3-3 que està utilitzant darrerament Francisco, en què l’única referència a dalt és Stuani, l’ha condicionat. Si bé és cert que aquest canvi de posició es va produir quan ja feia dos mesos que no marcava, també ho és que des del costat ha de fer més quilòmetres cap enrere, la seva presència a l’àrea, en zona de rematada, és menor, i els seus recurrents i interessants desmarcatges a l’espai no tenen la mateixa panoràmica i són menys efectius. “Sabem que no és un jugador específic de banda, però s’hi pot adaptar perfectament. El fem sacrificar en defensa, però ho pot fer i ens ajuda”, manifestava recentment l’entrenador del grup gironí justificant el canvi de rol del dorsal 18. “Volem tenir jugadors amb gol damunt del camp, que és el que ens falta, però soc conscient, com ell, que s’adapta millor a jugar en punta”, deia el tècnic. No és, però, una situació nova per al davanter, ja que tant a Rússia en el Gazovik Orenburg com a Bèlgica en el Zulte Waregem va desplegar-se en diverses ocasions a la banda.

El canvi de posició no l’ha beneficiat, tampoc ajuda l’escàs volum ofensiu que genera l’equip, però el cas és que tampoc s’està mostrant autosuficient. No marca, després de 1.024 minuts de sequera continua encallat en els cinc i ja no és el màxim artiller de l’equip en solitari. Stuani, que ha disputat 13 partits de lliga, contra els 24 que ha jugat el vallesà, ja l’ha atrapat, i tots dos encapçalen la llista de golejadors de l’equip en el campionat. Sylla lluita ara per sortir del bloqueig, que li impedeix oferir el rendiment del primer tram de curs que va cridar, fins i tot, l’interès de diversos clubs per fitxar-lo. El Girona necessita els seus gols.

NECESSARIS

“Trobem a faltar els seus gols”, reconeixia Francisco després de l’últim matx
1.024
minuts
acumula Sylla sense marcar en la lliga. L’atacant no fet cap gol des de l’1 de desembre.
5
gols
acumula en la lliga el vallesà, els mateixos que Stuani, els màxims golejadors de l’equip.
5
jornades
fa que el futbolista juga a la banda, tant a l’esquerra com a la dreta.

Nahuel Bustos perd protagonisme; 93 minuts en les últimes 10 jornades

Li està costant molt a Nahuel Bustos fer eclosió en el Girona. L’ariet argentí, que va aterrar al club a última hora en el mercat d’estiu procedent del Talleres de Córdoba i cedit pel Manchester City, continua encara sense marcar cap gol en la lliga després d’haver-se disputat més de la meitat del campionat. El davanter de 22 anys només ha celebrat dues dianes de blanc-i-vermell, les que va marcar en la copa al feu de la Gimnástica Segoviana (0-2). En la lliga, ha disputat 17 partits, sis com a titular, amb un total de 545 minuts, i no ha pogut estrenar-se. A més, ha perdut molt protagonisme: suma 93 minuts jugats en les últimes 10 jornades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)