Girona

Un enemic molt íntim

Francisco s’enfrontarà al seu exequip, l’Almeria, per cinquena vegada des que va arribar a la banqueta del Girona el juliol passat

Els de Montilivi han esgarrapat bons resultats contra els andalusos però, actualment, el rival està un esglaó per sobre

Francisco Rodríguez va fitxar pel Girona el 30 de juny del 2020 i va aterrar a Montilivi l’endemà mateix, l’1 de juliol. El tècnic andalús acumula fins al dia d’avui 41 partits dirigint l’equip blanc-i-vermell des de la banqueta, comptant la lliga de segona A, el play-off d’ascens a primera que va disputar el curs passat i la copa. En el camí del Girona de Francisco, diumenge s’hi tornarà a creuar l’Almeria, un enemic molt íntim, i és que l’entrenador va néixer a la localitat andalusa, va defensar la samarreta del club blanc-i-vermell en diverses etapes i el va dirigir des de la banda en la màxima categoria. A Montilivi (diumenge a les 21 h), el Girona i l’Almeria s’enfrontaran per cinquena vegada en els darrers vuit mesos, en un duel caracteritzat per la igualtat i amb el conjunt gironí esgarrapant bons resultats en els quatre precedents més recents. La història per al pròxim partit, però, és força diferent. Mentre els gironins intenten trobar la regularitat per encadenar triomfs i acostar-se a les posicions de play-off, els andalusos caminen amb pas ferm en la lluita per l’ascens directe amb el Mallorca, l’Espanyol i, fins i tot, el Leganés. El club presidit per Turki al-Sheikh té el segon límit salarial més elevat de la categoria, amb 27,32 milions d’euros, només superat per l’Espanyol, amb 44,76 milions, i, tot i perdre dos dels últims tres partits de lliga, manté l’etiqueta d’aspirant i favorit a l’assalt de les dues primeres posicions de la taula. De fet, els d’Almeria han sumat quinze punts més (53) que el Girona (38) en els 27 partits disputats, una distància sideral aconseguida a còpia de sèries triomfals a l’abast de pocs equips de segona.

L’Almeria va creuar-se en el camí de Francisco només deu dies després que el tècnic iniciés l’aventura amb el Girona. Una diana solitària de Stuani des del punt de penal va decantar la balança a favor dels gironins, que lluitaven per acabar de posar els dos peus a dins del play-off, el mateix objectiu que buscava el conjunt andalús. Encara el curs passat, en la primera eliminatòria de la fase d’ascens, els dos equips es van veure les cares, ja a l’agost, per culpa de la dilació de la competició a conseqüència del brot que es va desfermar al Fuenlabrada abans de la disputa de l’última jornada. Els gironins van tornar a vèncer per la mínima en el partit d’anada a Montilivi amb Stuani, de nou, com a estilet ofensiu. En la tornada, els de Francisco també van guanyar gràcies a una diana inicial de Samu Saiz que va aplanar el camí als blanc-i-vermells i una altra, ja al final, de Stuani, que va establir l’1-2 definitiu. L’accés a l’última eliminatòria va acabar amb un gust amarg per al Girona, que va caure en l’últim minut de la tornada contra l’Elx.

El record de l’anada

En el quart precedent recent a Almeria, el Girona va patir les expulsions de Ramalho (25’), Cristóforo (78’) i Monchu (81’), però, tot i jugar amb vuit jugadors els últims nou minuts més l’afegit, va aguantar heroicament l’empat a zero inicial davant la desesperació dels andalusos, que van tenir múltiples arribades clares per desequilibrar la balança i sumar tres punts clau per confirmar la línia ascendent de resultats. De fet, l’empat frustrant de l’Almeria en el duel contra el Girona va convertir-se en un punt d’inflexió positiu per als de José Gomes, que van encadenar sis victòries en la lliga i van aconseguir nou victòries en les deu jornades posteriors –27 punts de 30 de possibles–. I és que aquest sarró ple de punts va ser el que va catapultar definitivament a les primeres posicions de la classificació el conjunt d’Almeria, una zona que ja no ha deixat i a la qual s’agafa amb força per mantenir possibilitats d’ascens fins al final.

L’Almeria és el tercer en la taula i s’ha convertit en un equip més sòlid i evolucionat que el de la primera volta. Tot i mostrar una fiabilitat a l’altura dels millors, els andalusos han perdut els dos duels de lliga contra el Mallorca, el líder, i els dos corresponents a la primera volta contra l’Espanyol, el segon classificat, i el Leganés, el quart. Aquestes derrotes contra els rivals més directes han despertat dubtes en l’entorn del club encara que la plantilla arribés als quarts de final de la copa i perdés contra el Sevilla després d’eliminar l’Hospitalet, i l’Alavés i l’Osasuna de primera.

El conjunt andalús és el màxim artiller de la categoria amb 42 gols. I és que entre Sadiq (13) i Corpas (11), els dos jugadors amb més dianes, han marcat un gol més que tot el Girona (23), una dada que mostra clarament el gran potencial del pròxim rival dels de Montilivi, i també diu molt de les pobres xifres golejadores dels gironins, que, això sí, s’agafen al fluix bagatge actual de l’Almeria a domicili, on només ha sumat un punt dels 12 possibles.

FRANCISCO, COM A TÈCNIC DEL GIRONA, CONTRA L’ALMERIA

Curs 2019/20
GIRONA-Almeria 1-0
(77’) Stuani, de penal.
Anada ‘play-off’
GIRONA-Almeria 1-0
(53’) Stuani.
Tornada ‘play-off’
Almeria-GIRONA 1-2
(25’) Lazo / (4’) Samu Saiz i (83’) Stuani.
Curs 2020/21
Almeria-GIRONA 0-0 TOTAL:
3 victòries del Girona, 1 empat i 0 derrotes. 4 gols a favor i 1 en contra

EMPAT HEROIC

El Girona va saber defensar-se amb vuit jugadors i aguantar l’empat a zero inicial

RATXA BRUTAL

Després d’empatar contra els gironins, l’Almeria va vèncer en nou dels deu partits següents

UN ALTRE MÓN

Els andalusos tenen 27,32 milions de límit salarial i un fons d’armari a l’abast de pocs

ELS MÉS GOLEJADORS

L’Almeria ha fet 42 dianes i entre Sadiq (13) i Corpas (11) n’han fet més que el Girona (23)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)