El protagonista

Juanpe Ramírez

Quan la confiança fa gairebé tota la feina

Tot i que no és la seva tasca principal, en la seva trajectòria al Girona Juanpe sempre havia acostumat els seguidors blanc-i-vermells a veure’l com un puntal de l’estratègia (set gols en les seves dues primeres temporades). I si bé s’ha passat els dos cursos anteriors sense perforar la porteria rival, el canari ha encadenat dues dianes en les dues últimes jornades. A Las Gaunas va signar el quart gol gironí i ahir va fer pujar l’1-0 al marcador en el duel directe per aconseguir una posició de play-off, el gran objectiu. Més enllà del gol, Juanpe va impartir una classe magistral de com s’ha de defensar i controlar Djuka, un dels millors davanters de la categoria, amb la inestimable ajuda, això sí, de Santi Bueno i Arnau Martínez, els seus companys a l’eix. El central nascut a Las Palmas va estar fi en l’anticipació, sòlid en el joc aeri i infranquejable en el cos a cos, ja fos amb el mateix davanter serbi o amb els altres atacants més mòbils que li van intentar buscar les pessigolles. Juanpe ha deixat enrere la lesió que el va martiritzar durant gairebé tres quarts de la campanya i ja és un fix en la posició de lliure en la defensa de tres. És tal la confiança del mateix defensa, també de Santi Bueno i Arnau Martínez, que ningú pensa en la tornada de Bernardo, a la banqueta en els darrers partits, quan el colombià havia estat l’home més utilitzat per Francisco en la primera volta del campionat.

Djuka no va poder fer res per inquietar mínimament la defensa gironina. En la primera part va buscar Santi Bueno, brutal en l’un contra un, i quan va veure que no tenia possibilitats davant el charrúa, ho va intentar amb el canari, també sense sort veient el nivell de confiança que mostrava. Ja passat el minut 60, Juanpe va fer quatre accions consecutives de nivell en l’anticipació i la sortida de pilota, una de les quals recuperant davant el segon màxim golejador de la lliga, fent un barret i iniciant jugada des de camp contrari. El punt òptim de molts dels jugadors dirigits per Francisco Rodríguez ha arribat en el moment crucial de la temporada, quan es decideixen els objectius. L’estat de forma de la defensa és brutal, ahir personalitzada en Juanpe, que també es va erigir en una peça destacada en l’atac, ja que va ser l’autor de la diana del triomf que catapulta el Girona a la cinquena posició de la taula. Més enllà de l’estat de forma del defensor, la confiança que han aportat a l’equip gironí els bons resultats aconseguits ha estat l’altra empenta vital que ha permès als blanc-i-vermells tornar a tenir la llicència per somiar que no tots els clubs tenen.