Espanyol

S’enceta un estiu calent

Planificació. Rufete té per davant dos mesos per construir una plantilla de nivell per competir amb rigor i solvència en el seu retorn a primera

L’Espanyol ha aparcat les urgències competitives després del seu retorn a primera. Un ascens cuinat a foc lent, però aconseguit de manera excel·lent i sense un epíleg angoixant que ha permès de viure amb relaxació les últimes jornades de lliga. L’Espanyol ha complert l’expedient. Ha fet el que se li exigia amb diligència i evitant un sotrac econòmic i esportiu de dimensions desconegudes. Ara caldrà esbrinar si aquest pas enrere servirà per fer-ne dos endavant. L’Espanyol torna a primera divisió, però ho ha de fer amb certitud i sent proactiu en un mercat que es preveu convuls i amb poc marge de maniobra. És el moment del director esportiu, Francisco Joaquín Pérez Rufete, en les setmanes vinents tota la pressió recaurà sobre les seves espatlles. Ha salvat una pilota de partit retornant l’equip a primera, d’on no havia haver caigut mai, però necessità molt d’encert junt amb el secretari tècnic, Domingo Catoira, per construir un equip competitiu i solvent per navegar a primera.

Bastir un nou equip

Rufete és el primer conscient que la plantilla necessita retocs importants, però la urgència principal és mantenir el talent que hi ha en l’actual plantilla. Homes com Raúl De Tomás, Embarba, Pedrosa, Melamed i Puado han de ser els elements nuclears sobre el quals ha de pivotar l’equip. El cas de Puado és el més especial. El davanter, el futbolista revelació de la temporada, ha de renovar amb l’Espanyol perquè només li resta un any de contracte. El club ja li va presentar una oferta de renovació fa mesos, però el futbolista no mourà peça fins que no s’acabi l’europeu sub-21, que s’està disputant aquests dies. Però la revolució que es necessita fer no acaba pas aquí i caldrà veure quins futbolistes surten i quines seran les noves cares tenint en compte que, per ara, el club ja té lligades del compres de Vadillo, Dimata i Miguelón, que tenien una clàusula de compra obligatòria en cas d’ascens. Tots tres futbolistes obligaran el club a pagar un total de set milions d’euros. La direcció esportiva sap que, per reforçar-se, ara mateix només pot treballar amb futbolistes lliures o bé en forma de cessió. El mercat de pandèmia continua essent escàs, però l’estiu serà calent per a un Espanyol que sap que la revolució i el canvi de la plantilla podria ser un canvi quirúrgic o bé una revolució. La renovació dependrà de si es produeix alguna venda important dels actius més importants del club. En cas contrari, hi haurà poc marge per fer fitxatges engrescadors i caldrà buscar a cost zero o bé fer bescanvis de futbolistes.

Rufete és davant del mercat més important dels darrers cinc anys i serà especialment sensible després d’una última temporada desastrosa a primera. L’alacantí sap que el seu marge d’error serà escàs i està marcat per la gestió del curs 19/20, que el va tocar de manera directe. Ara té plens poders i haurà de mostrar la seva vàlua després d’un últim mercat en què la pandèmia li va facilitar les coses.

MERCAT CLAU

El club té davant l’estiu més important dels últims anys i poc marge d’error

ANTECEDENTS

Rufete té plens poders, però en l’últim mercat la pandèmia li va facilitar les coses
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)