Girona

Fixos que se’n van

L’equip. Sis dels futbolistes més habituals de la recta final acaben cessió o contracte. Les incògnites s’acumulen entre els que tenen lligam

Amb un bon grapat de futbolistes cedits per completar una plantilla que es va haver de fer amb presses i limitacions, té tot el sentit que l’àrea esportiva del Girona perdi uns quants jugadors i torni a tenir feina. L’ascens a primera no només hauria activat clàusules automàtiques com la de Monchu (pagant traspàs al Barça) i Cristóforo, sinó que hauria facilitat assumir fitxes que continuen sent massa altes per la realitat del club a la categoria de plata.

El Girona farà, per força, una altra cara, perquè del bloc de futbolistes que Francisco ha consolidat en la recta final, amb un onze molt ben definit i de pocs retocs, n’hi ha sis que acaben el lligam el 30 de juny. O bé per finalització de contracte –el porter Juan Carlos, amb qui el club havia reactivat les negociacions per renovar, i el migcampista Cristóforo– o bé perquè jugaven a Montilivi cedits: Yan Couto, Franquesa, Monchu i Yoel Bárcenas. Amb el panameny, la cessió per part del Cancún incloïa una opció de compra.

Són deu els jugadors que dirigia Francisco aquesta temporada i que acaben el lligam el 30 de juny. Entre els que tenen contracte més enllà, però, també s’acumulen les incògnites. Hi ha jugadors que han ofert un rendiment alt i que poden atreure l’atenció d’altres clubs, com Mamadou Sylla, Santi Bueno, Arnau –el club n’accelera la renovació– o Terrats–lligat fins al 2024–, i altres amb fitxes molt altes, com Samu Saiz i Stuani.

El Girona té ara mateix 21 futbolistes amb contracte més enllà del juny –a més de joves del filial com el porter Jona Morilla o el davanter Pau Víctor–, entre els quals compta els que ha tingut cedits en altres equips. Ramalho ja no tornarà a Girona, perquè l’Osasuna activarà una clàusula de compra pactada en la cessió, però sí que s’hauran de resoldre casos com els de Johan Mojica –l’Elx té una opció de compra que voldria renegociar, i hi pot haver altres equips interessats–, Jairo, Diamanka o Àlex Gallar.

FINS AL 2022
JUANPE defensa ARNAU defensa CALAVERA defensa GUMBAU mig IBRA KÉBÉ mig SYLLA davanter
MOJICA* defensa IAGO LÓPEZ* defensa MAXI VILLA* defensa JAIRO* mig DIAMANKA* mig
FINS AL 2023
ORTOLÁ porter BERNARDO defensa SAMU SAIZ mig VALERY mig STUANI davanter
GALLAR* mig
FINS AL 2024
SANTI BUENO defensa TERRATS mig
ZEBALLOS* davanter (*) Tornen després de cessió
ACABEN CONTRACTE
JUAN CARLOS porter LUNA defensa ADAY mig CRISTÓFORO mig
ACABEN CESSIÓ
FRANQUESA defensa YAN COUTO defensa MONCHU mig YOEL BÁRCENAS davanter NAHUEL BUSTOS davanter PABLO MORENO davanter
El Girona també ha de resoldre el futur de jugadors que tenia cedits en altres clubs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)