Espanyol

Un punt de confusió

Espanyol. Cabrera signa un empat miraculós en una actuació pírrica del conjunt català, que va vorejar la vulgaritat contra un Betis sense punteria

Betis 2 Espanyol 2

BETIS:Bravo; Bellerín, Pezzella, Víctor Ruiz (Edgar, 6’), Álex Moreno; Carvalho (Guardado, 70’), Guido Rodríguez; Rodri (Camarasa, 65’), Fekir, Canales (Juanmi, 66’); Willian José (Borja Iglesias, 69’).ESPANYOL:Diego López, Óscar Gil (Wu Lei, 61’), Sergi Gómez, Cabrera, Pedrosa; Aleix Vidal (Nico Melamed, 81’), Morlanes (Keidi Bare, 46’), Darder, Melendo (Loren Morón, 46’); Embarba, RDT (Dimata, 90’ + 1’).GOLS:0-1 (16’) Aleix Vidal; 1-1 (41’) Willian José; 2-1 (45+4’) Fekir; 2-2 (90+7’) Leandro Cabrera.ÀRBITRE:Soto Grado (Rioja) T.G.: Edgar (9’); Morlanes (37’); Adrià Pedrosa (74’); Aleix Vidal (75’); Guardado (87’); RDT (90’); i T.V.: Pezzella (78’).PÚBLIC:Benito Villamarín. 5a jornada del campionat de lliga. 30.189 espectadors van veure el partit en directe des de les grades.

El futbol té un component d’atzar que el converteix en un esport emocionant en què la raó, moltes vegades, surt per la finestra i dona pas a la bogeria. Ahir va ser Cabrera qui hi va posar la irracionalitat, en l’últim minut del temps afegit. El central va caçar un refús dins de l’àrea, va rematar amb la cama esquerra i va fer l’empat. Alegria momentània i un cert punt de sort per a un Espanyol que hauria pogut sortir golejat del coliseu andalús, però va resistir per l’encert del porter Diego López, la falta de definició del Betis en els metres finals i l’afegitó de l’expulsió de Pezzella per una dura entrada a Aleix Vidal. Tot plegat va anar gestant el miracle blanc-i-blau.

L’Espanyol va signar al Benito Villamarín un partit vulgar. Un punt pírric pels mèrits fets. Una il·lusió momentània que no pot tapar les deficiències d’un equip que sembla que camini com els crancs. Hi ha moments en què la direcció que agafa l’equip no s’entén. Massa dissonància i confusió per a un equip que hauria de tenir les coses més clares o, si més no, els preceptes bàsics per competir amb certa solvència a primera divisió. El conjunt periquito no va merèixer perdre contra l’Atlético, duel en què va mostrar un posat ferotge i un alt nivell competitiu. Va ser una derrota amb futur, d’aquelles que reafirmen les línies mestres a seguir. De fet, Vicente Moreno va repetir el mateix onze al Villamarín, amb una única variació: Calero, lesionat, per Sergi Gómez, conscient que podia disputar la possessió al rival. Tot i això, les prestacions van ser totalment diferents. Els deixebles de Vicente Moreno no van trobar el seu lloc a Sevilla, tot i avançar-se amb un gol d’Aleix Vidal i tenir a tocar el 0-2 amb una rematada franca d’Embarba. I és que ni en els moments de certa plenitud en el marcador va navegar tranquil un Espanyol desballestat, perdut i superat per la contundència ofensiva del rival. Superat per l’eloqüència futbolística d’un Nabil Fekir que va fer ballar la defensa blanc-i-blava durant el final de la primera part, en què els gols de Willian José i el mateix Fekir van capgirar el resultat.

La segona part va ser una tortura per a un Espanyol que sols va respirar amb l’expulsió de Pezzella. Dura entrada del central a Aleix Vidal. El futbolista va haver d’abandonar el camp minuts després per un tall important al turmell dret i amb necessitat de punts de sutura. L’acció va alimentar els dubtes d’un Betis que havia tingut contra les cordes el conjunt català i ara veia com el seu monòleg era estèril. Vida extra per als visitants, que van aprofitar per igualar el partit en l’última acció del temps afegit. Un punt de fortuna, de resistència o d’alegria. Cadascú ho podrà catalogar com vulgui, però l’actuació al Villamarín deixa molts interrogants per a un Espanyol que només ha aconseguit 3 punts de 15 i que haurà de calibrar el seu estat real dimecres contra l’Alavés. Un duel en què no pot fallar.

ELS VESTIDORS

Millor un punt que cap, però hi ha hagut moments en el partit que ens han penalitzat molt
Vicente Moreno
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Ha estat un partit per carambola. A vegades el futbol et dona coses i altres vegades te’n treu
Leandro Cabrera
Central de l’espanyol
Hem creat moltes ocasions, però hem fallat molt. Hem perdonat i no hem rematat el partit
Willian José
DAVANTER DEL BETIS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)