Espanyol

El drama de jugar com a visitant

Espanyol. L’equip, que no coneix la victòria fora de casa aquest 2022, és el pitjor de la lliga (8 punts) després del descendit Alavés

L’Espanyol ha construït el seu propi fracàs alçant un edific sense fonaments, que a primera són els partits com a visitant. Només l’Alavés, ja descendit, ha sumat menys punts (6) que els blanc-i-blaus. Diumenge segurament tocarà una altra derrota. Els de Luis Blanco visiten el Granada (20 h), un equip que s’hi juga la vida.

El rendiment de l’equip lluny de Cornellà-el Prat ha estat un dels factors que han provocat una desconfiança dels dirigents amb la feina de Vicente Moreno. Només dos empats en els últims vuit parits (2-2 a Cadis i 1-1 al Ciutat de València) i algunes golejades pel mig, com la de Vila-real (5-1) i la del Bernabéu (4-0), sense oblidar la que va esgotar la paciència de Chen Yansheng, el 2-1 al camp de l’Alavés.

L’equip ha encaixat 36 gols, dos de mitjana, i només n’ha marcat 15. S’ha quedat sense fer cap gol en set partits. No coneix la victòria en tot el 2022, ja que l’última victòria és la del 31 de desembre del 2021 a Mestalla (1-2) amb gols en els últims minuts de Raúl de Tomás i Puado, quan el València ja jugava amb deu jugadors. RDT va reclamar aquell dia que aquella era l’actitud amb la qual havien de sortir en tots els partits, però la següent visita al País Valencià va acabara amb el 5-1 del Vila-real.

El conglomerat de mals resultats fora de casa ha deixat en no res la bona actuació de l’equip en molts partits a casa, com la victòria contra el Madrid (2-1) o l’empat contra el Barça (2-2).

La segona volta de l’equip ha estat, en general, un desastre, amb només 15 punts, el quart pitjor de la lliga.

LES DADES

8
punts.
Són els que ha sumat l’equip en tota la lliga fora de casa, els mateixos que l’Alavés.
15
gols.
Són els que ha marcat en tots els partits fora des de l’inici de la lliga, una rèmora.