Espanyol

La radiografia del moment

La planificació. Domingo Catoira, el director esportiu del club, que fa poc més d’un mes que és en el càrrec, repassa els temes més candents

Fins ahir, l’Espanyol estava immòbil en el mercat de fitxatges. Com altres clubs, el fair-play de LaLiga el té limitat a l’hora de fitxar i necessita que hi hagi sortides perquè es produeixin entrades. “El mercat està bloquejat pel moment en què estem i, bàsicament, pel fair-play financer”, va explicar el director esportiu, Domingo Catoira, que va repassar diversos aspectes de l’entitat pel que fa sobretot a planificació, en una roda de premsa. “Serem imaginatius per trobar maneres d’incorporar nous jugadors. És obvi que si hi ha sortides, es facilita molt incorporar”, va assegurar Catoira que va afegir que el club periquito s’estan movent “d’acord amb el pla que hem traçat, i el que hem d’aconseguir és arribar al 30 d’agost amb el millor equip possible”. En aquest sentit va insistir que s’ha de tenir “paciència” i seguir “el nostre camí”. “Tenim clar els perfils i els tipus de jugadors i les posicions que necessitem per dur a terme el projecte, però necessitem temps. Tenim la nostra estratègia, però no ho podem controlar tot”, va dir l’executiu.

El futbol de base

Els equips del futbol de base estan en un sotrac i han perdut el domini que tenien abans. “Dels resultats no es pot debatre, però sí que puc dir que d’aquí a uns anys hi ha diversos jugadors que, si fem una gran gestió, apareixeran en el primer equip. I donaran rèdit esportiu i econòmic”, va explicar sobre aquest tema Catoira, que va avançar que la setmana vinent està previst que es facin oficials els cossos tècnics dels conjunts del planter per al curs vinent.

SENSE FITXATGES

“El mercat està bloquejat, bàsicament, pel ‘fair-play’ financer”

El futur dels cracs: Darder i RDT

Els dos futbolistes més diferencials de l’Espanyol rumien el seu futur. Darder acaba contracte l’any que ve. “Té una oferta de renovació del club. Ell ja sap el que pretenem. Entenem que ha de ser una peça clau per a l’equip. La seva continuïtat depèn únicament d’ell. No espero que hi hagi problemes”, va expressar Catoira, que de Raúl de Tomás va dir que “res ha canviat” en les darreres setmanes. “Té una clàusula vigent”, hi va afegir.

Joselu i la porteria, pròximament

Joselu, que acaba contracte amb l’Alavés, és un dels jugadors que s’han situat en l’òrbita blanc-i-blava. “És un jugador que des del mes de gener pot signar amb qualsevol club com a agent lliure, i en els pròxims dies hi haurà novetats sobre ell”, es va limitar a dir Catoira, que tampoc va ser gaire més explicit parlant de la porteria, per a la qual es busquen reforços. “No estem treballant en un ventall gaire gran”, va manifestar.

Es manté la incertesa en el cas de Melendo

Óscar Melendo acaba contracte la setmana que ve i encara no ha renovat. “Se li va fer una proposta en un moment determinat”, va dir Catoira, que va donar a entendre, sense dir-ho, que el jugador no l’ha acceptat. “El club no fa públiques les converses que té amb els jugadors, però cadascun sap la seva situació de cara a la propera temporada. “La seva situació està aclarida des de fa força temps. Veurem en quin sentit. Ens ho dirà el temps”, va explicar.

La situació de Pol Lozano i els cedits

Pol Lozano ha completat en el Girona un gran curs culminat amb l’ascens a primera, i tot fa entreveure que, almenys la pretemporada, sí que la farà en l’Espanyol, tot i que en el club gironí estarien encantats amb la seva continuïtat. “Estem molt feliços per ell. Ha fet un gran treball en el Girona”, va indicar Catoira, que sobre els cedits –Vargas, Víctor Gómez i Vadillo– va dir: “Són jugadors de la plantilla i estem avaluant individualment cada cas.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)