Espanyol

Espanyol

Raúl de Tomás

Una afició dolguda

Va ser l’artífex de l’ascens i la permanència de l’Espanyol amb els seus 40 gols

Marxa amb unes formes impròpies d’un professional

Raúl de Tomás ho tenia tot per convertir-se amb l’ídol de tots els espanyolistes. Un jugador que podia marcar una època i ser recordat com una de les icones en la història del club blanc-i-blau. Això, però, no serà així, i només hi ha un responsable, que és el mateix futbolista. Des de finals del curs passat, el davanter tenia entre cella i cella abandonar el club per la tensa relació que mantenia amb l’entrenador i capitans. Encara amb contracte fins el 2026, finalment, se n’ha sortit amb la seva. La seva sortida ha deixat dolguda als aficionats de l’Espanyol. Per una banda, han vist com ha marxat el seu màxim golejador en les dues temporades i mitja que ha estat al conjunt català i, per l’altra, se n’ha anat amb unes formes impròpies d’un jugador professional.

RDT va arribar a l’entitat periquita el gener del 2020 procedent del Benfica per 22,5 milions en un intent a la desesperada per aferrar-se a la permanència, i es va convertir en el fitxatge més car en els 120 anys d’història de l’Espanyol. Cinc gols consecutius en els cinc primers partits van servir per creure amb aquesta remuntada que, finalment, no es va acabar produint i van baixar a segona divisió. En la temporada següent, amb Vicente Moreno com a entrenador, va ser el pitxitxi de la categoria de plata. Els seus 23 gols van ser decisius per aconseguir l’ascens. De retorn a primera, no va abaixar el ritme, i amb les seves 17 dianes, l’Espanyol es va mantenir a primera, i a ell li va permetre rebre la trucada de Luis Enrique per convertir-lo en internacional amb la selecció espanyola. La història d’RDT amb la samarreta blanc-i-blava acaba aquí. Des que va tornar de vacances, la situació ha estat insostenible pel club i el jugador, i cap de les dues parts han sabut gestionar-ho.”Entenem el desencantament de l’afició. Vam intentar reconduir-lo per a fer-lo rendir al màxim, però es va arribar a un punt irreversible. La seva sortida era la millor solució possible”, va expressar el CEO del club, Mao Ye, que també va deixar clar que “l’Espanyol mai va voler desprendre’s del jugador”.

Al final, dels 70 milions d’euros de clàusula de rescissió a que es remetia el club a principis d’estiu, ha acabat marxant al Rayo per 8 milions més 3 en variables. “No sortim perdent, és una solució a un problema. Tenir un jugador que no té el cap en el grup és més ruïnós”, va afirmar Mao Ye.

Raúl de Tomás ja és història de l’Espanyol. Tant és així, que el club s’ha compromès a canviar les samarretes d’aquesta temporada estampades amb les seves inicials per una de nova de manera gratuïta a les botigues oficials. Serà així fins el pròxim 2 d’octubre.

45
gols
en les seves dues temporades i mitja amb l’Espanyol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)