Espanyol

Darder: “Els que estem aquí és perquè volem”

La setmana de l’Espanyol ha estat marcada per la marxa d’RDT i el seu dur comunicat contra el club. Avui, un dels jugadors importants de la plantilla, Sergi Darder, ha valorat l’adeu del madrileny i ha repassat l’actualitat blanc-i-blava. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades.

La marxa d’RDT i el comunicat

“Hem intentat no pensar-hi i evitar el tema. Sabíem que era difícil que tornés a estar amb nosaltres i hem procurat portar-ho de la millor manera possible i aïllar-nos. Des del primer dia s’ha vist que som un equip unit”.

“No hem hagut de gestionar res. Ell va arribar tard i feia el seu treball adaptatiu. Necessitava un procés i després es va lesionar. Nosaltres no podem fer-hi res. Eren el Raúl i el club els que tenien unes converses pendents”.

“No tinc res a dir sobre el comunicat. Els que estem aquí és perquè volem estar. Ja vaig dir que si renovava era perquè veia el que m’agradava. Veig un bon entrenador, un bon director esportiu i un projecte de grup. Tinc un sentiment de no voler marxar. Als que no volen ser-hi se’ls ha d’obrir la porta. Si un dia jo no vull continuar, ho comunicaré i el club decidirà. No és el meu cas. Els que estem aquí estem orgullosos. El club està per sobre de qualsevol nom i persona”.

Comportament d’RDT

“Cada persona és com és i té el seu caràcter. No hi ha un vestidor perfecte. En els darrers tres anys hem viscut un descens i un ascens i és normal que hi hagi tensions i situacions de nervis, no només amb un jugador sinó amb tots. El grup sempre ha estat bo i ara encara ho és més perquè l’entrenador ho prioritza. Ningú pot sortir d’aquest camí de posar l’equip per davant d’un mateix. Mai hem tingut problemes de gestió de grup”.

Balanç primeres jornades

“Sabíem que seria un inici complicat, no només pel calendari sinó pels canvis dins l’equip. Crec que ens hem adaptat més ràpid del que pensàvem a la idea i al projecte. Hem merescut més punts dels que tenim. Tot està molt igualat, però hem regalat massa. No podem concedir tant. Les àrees són clau: hem de concedir menys en defensa i ser més eficaços en atac. Tots anem a una i competim bé. L’equip està en la línia correcta i hem de creure en el que estem fent. Soc optimista amb el que veig cada dia”.

“Els punts arribaran si insistim i perfeccionem el que estem fent bé. No crec que sigui una situació crítica. Ens agradaria tenir més jugadors i competència, però jo vaig renovar perquè estava content amb aquest vestidor. Per sensacions estaríem a dalt, per punts estem a baix. En dos mesos, quan arribi el mundial, valorarem”.

Sensació de l’afició

“És la nostra feina tornar-los a enganxar. Podem i hem de donar molt més. La imatge no és tan dolenta com els pocs punts que tenim. Entenc la crispació i la decepció. Depèn de nosaltres”.

Diferències respecte el curs passat

“Moltes. El fet de tenir jugadors diferents ja et fa canviar la manera de jugar. Per exemple, Joselu genera moltes segones jugades. Cada dia ens adaptem. El rival també és diferent. Ara no hi ha individualitats, sinó que som onze en un mateix camí. Busquem el bé comú i és la idea principal”.

Expectatives

“Hem d’anar a guanyar cada partit. Em veig capacitat per derrotar a qualsevol. Anem al límit i, malgrat això, no arribem. Hem de limitar els errors. Els objectius són màxims dins la realitat. Ens ho hem de creure. Si ens relaxem ja veiem què passa, no podem regalar res”.

El partit contra la Real Sociedad

“Fora de casa estem millor. Ens sentim amb confiança, però per mantenir-la necessitem punts perquè si no guanyes tot va malament. Tenim ganes de competir i jugar. Serà un partit bonic. La Real és un equip que proposa un estil que m’agrada i que té les coses clares. Juguen avui i potser arriben més cansats. Serà molt complicat, però confiem en què podem fer coses grans i guanyar”.

Projecte de futur

“Per arribar a competir amb els que lluiten per Europa estem una mica lluny, però per pressupost i nivell de jugadors. El que veig m’agrada i em fa ser optimista a curt termini i a mitjà, perquè veig que s’està fent un projecte des de zero i amb coses bones. S’ha de mirar a llarg termini, perquè les coses noves no poden sortir bé des del primer dia. Estem treballant perquè els conceptes donin fruit com més aviat millor. Hem de gaudir el dia a dia i tant de bo arribem a competir contra els grans”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)