Espanyol

Mantenir el fortí exterior

Espanyol. Els blanc-i-blaus visiten una Real Sociedad amb baixes i que ha disputat partit a Europa entre setmana. Els de Diego Martínez encara no han perdut lluny de l’RCDE Stadium

Mana la pilota. A l’Espanyol s’ha parlat massa de temes extraesportius des que es va iniciar la pretemporada. A tot el rebombori per la manca de fitxatges i el serial RDT, s’hi ha afegit un inici de curs dubitatiu amb només una victòria. Els blanc-i-blaus necessiten fer net, i més ara que s’ha confirmat la marxa del madrileny al Rayo Vallecano. Toca oblidar-se de noms i centrar-se en el col·lectiu, allò que sempre ha posat al davant Diego Martínez.

I el col·lectiu necessita que les coses comencin a rutllar sobre la gespa. Són cinc partits de lliga i tan sols un triomf. “No és una situació crítica”, va afirmar aquesta setmana Darder, que enviava un missatge tranquil·litzador. L’Espanyol ha mostrat millors i pitjors versions aquest curs, però la realitat és que només ha sumat quatre punts i sumar –i guanyar– és essencial per tal que un equip tingui confiança. El tècnic Diego Martínez parlava en la prèvia d’aprofitar aquests bons moments. “Hem tingut parts completes i de bon nivell, però els nostres errors ens han penalitzat molt. Hem de minimitzar-los i potenciar les ocasions de què disposem.”

L’Espanyol juga a fora i el fet és que els desplaçaments estan sent positius. La lliga va arrencar amb una remuntada a Balaídos per esgarrapar un punt i el difícil desplaçament a San Mamés es va resoldre amb l’única victòria del curs gràcies a un gol de Braithwaite. Quatre punts de sis possibles són un bagatge esperançador per afrontar la visita a camp de la Real Sociedad. Sense fortalesa a l’RCDE Stadium –zero punts de nou possibles–, el conjunt blanc-i-blau procurarà mantenir aquest idil·li lluny de casa.

Una Real carregada

Al davant hi haurà una Real Sociedad que tampoc està tenint un any fàcil. Els donostiarres han anat arrossegant lesions de llarga durada, entre les quals la del capità, Oyarzabal. El mercat d’estiu es va tancar amb l’adeu d’ Isak i l’arribada de Sadiq per contrarestar-la, però el nigerià s’ha trencat els lligaments encreuats del genoll. Molts maldecaps per a un equip que, malgrat tot, ha sumat set punts i ha resolt amb victòria els dos duels de l’Europa League, el darrer dijous passat. Un component a tenir en compte, ja que la Real haurà tingut menys descans que l’Espanyol.

2 Partits guanyats 1

1 Partits empatats 1

2 Partits perduts 3

5 Gols a favor 6

7 Gols en contra 10

LA PRÈVIA

Sempre estem obligats a sumar. No ens posem barreres. Aquest és el camí, tot i que la confiança d’un grup s’alimenta a base de punts
Quan vam arribar, RDT ja volia marxar. Mai va estar disponible per entrenar-se
Diego Martínez
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)