Espanyol

No en saben ni contra 10

L'Espanyol es va deixar dominar per un Celta que va jugar més i millor quan es va trobar amb inferioritat numèrica

Més que caminar cap endavant sembla que faci passes cap enrere i no s'albira el fons del pou

Un equip verd i orfe d'ofici que hauria pogut acabar golejat ahir a Balaídos

ESPANYOL: Pau, Javi López, Álvaro, Raillo, Fuentes, Diop, Victor Sánchez (Marco Asensio, 69'), Hernán Pérez, Víctor Álvarez (Burgui, 53'), Gerard Moreno, Caicedo (Mamadou, 45').


CELTA: Sergio Álvarez, Wass, Hugo Mallo, Cabral, Planas, Pablo Hernández, Augusto, Bongonda (Borja Fernández, 70'), Orellana, Nolito (Pape, 85'), Iago Aspas (Guidetti, 80').


L'Espanyol va com els crancs. Més que caminar cap endavant sembla que faci passes cap enrere. Ahir el Celta, amb un jugador menys durant tota la segona part per l'expulsió de Pablo Hernández, va ser netament superior i va merèixer acabar el partit amb una golejada per les múltiples ocasions creades. Els moviments tàctics de Sergio no acaben de funcionar i, cada partit que passa, el paper del tècnic està més en dubte. L'equip segueix sense idees, pla, estèril i asèptic i no s'entreveu cap millora que no sigui portar algun reforç en el mercat d'hivern o, com apunten alguns, fulminar el preparador.

Sergio González va buscar un joc més directe a Balaídos. La primera gran novetat és que el tècnic va deixar a la banqueta Marco Asensio. El balear encadenava onze titularitats des que es va estrenar a primera a Anoeta. El jove talent abandonava l'equip per donar entrada a Gerard Moreno a la punta d'atac amb Caicedo. Un 4-4-2 per pressionar la sortida de pilota del Celta i, de retruc, alimentar l'esperit de contraatac. I és que els blanc-i-blaus són un conjunt que acostuma a viure més còmode quan no necessita tenir la iniciativa. Ahir era un partit propici per treure rèdits d'aquesta virtut. Els gallecs són un conjunt al qual li agrada dominar la possessió, i proposa un guió amb notables intercanvis de cops. La primera mitja hora només va servir per anar madurant el partit. El Celta intentava buscar l'esquena de la defensa blanc-i-blava sense encert, on Raíllo, l'altra gran novetat pel sancionat Roco, es mostrava molt sobri.

El partit es va anar revolucionant amb un xut de Bondonga ajustat al pal. L'Espanyol responia amb una bona jugada de Fuentes des de l'esquerra que per ben poc no rematava Víctor Álvarez. L'Espanyol es va estirar i en córner Álvaro va acaronar el gol, però Sergio Álvarez va ficar una mà providencial. L'empat semblava el resultat més lògic, però una genialitat de Iago Aspas va capgirar el guió. La jugada neix d'una pèrdua de pilota de Víctor Sánchez a la medul·lar. Pablo Hernández aprofita el regal del rubinenc i fa un passi filtrat a Iago Aspas. El de Moaña s'ho fa tot sol. Es desfà de dos defenses i a la frontal de l'àrea s'inventa una vaselina letal que cau a plom dins de la xarxa de Pau. El partit feia pujada i encara es va encrespar més després de la represa. L'expulsió de Pablo Hernández, per doble groga, tot just començar convidava a donar un respir als periquitos. Lluny d'això, el Celta va posar una marxa més i va gaudir d'un carrusel d'ocasions per fer el segon. Aspas, un dimoni vestit de blau cel, va fer parar boja la defensa catalana estavellant una pilota al pal i poc després va acaronar el segon, però la seva gasiveria a voler xutar i no voler assistir Nolito va privar el Celta de marcar de nou. El festival local era gegantí davant la inoperància de l'Espanyol que en cap moment va saber gestionar la superioritat numèrica.

Els gallecs seguien gaudint de les millors oportunitats, i Bongonda estavellava una pilota al pal quan la graderia de Balaídos ja cantava el gol. L'Espanyol era un disbarat. Els seus múltiples errors, en la sortida de pilota, concedia massa avantatge al seu adversari. Només l'estretor del resultat evitava el naufragi d'un matx amb flaire de golejada.

Sergio González es va jugar la seva darrera carta amb el canvi de Marco Asensio. Abans havien entrat Mamadou i Burgui. L'Espanyol surava en el partit sense saber com i el Celta s'emmerdava amb protestes arbitrals que el descentraven del partit. I com qui no vol la cosa els blanc-i-blaus van acaronar l'empat amb una rematada de Raíllo de cap que va salvar Sergio Álvarez amb una estirada miraculosa. Un miratge en mig del desert pels deixebles de Sergio González. Malgrat el marcador cosmètic el joc de l'Espanyol va tornar a ser decebedor i més quan el Celta va jugar tota la segona part amb un jugador menys. Massa dubtes segueixen mostrant els catalans. Un equip de mantega, massa verd i sense contundència.

GOLS: 1-0 (43') Iago Aspas. ÀRBITRE: Fernández Bordalán (col·legi andalús) va mostrar targetes grogues a Hernán Pérez (14'); Pablo Hernández (22'); Víctor Sánchez (24'); Augusto (33'), Orellana (75'); Nolito (85') i va expulsar per doble groga a Pablo Hernández (47') i amb vermella directa al preparador físic del Celta, Pablo Fernández. PÚBLIC: 15a jornada de lliga. Estadi de Balaídos uns 18.000 espectadors.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)