Espanyol

Contracrònica

El vestidor aixeca el to

La tranquil·litat en la classificació no evita que els jugadors facin una forta crítica al joc de l'equip en la desfeta a Balaídos

Gerard Moreno: “No hi ha hagut ambició d'anar guanyar i no ho entenc”

Per una vegada l'autocrítica no es va obviar. I es va fer a sobre d'una manera contundent. L'Espanyol va protagonitzar l'enèsima sortida sense la tensió necessària, que per un cop no es va traduir en un gol matiner, però sí en regalar mitja hora al rival. Però pitjor va ser quan el Celta es va quedar en inferioritat numèrica perquè en lloc de l'empat la sensació és que es va evitar una golejada. El vestidor blanc-i-blau no se'n sabia avenir i va aixecar el to.

L'Espanyol té problemes per entrar en els partits. En cinc de les set derrotes ha encaixat un gol en el primer quart d'hora, tal com li va passar també dilluns en l'empat contra el cuer. Ahir va mantenir la porteria a zero en el tram inicial, però les sensacions van ser dolentes. I quan el Celta es va quedar amb un home menys a l'inici de la segona part encara va ser pitjor. Els jugadors n'eren conscients i deixaven que s'encenguessin els primers llums d'alarma. “Hem de reaccionar perquè, si no, la situació pinta malament. No sé com explicar-ho. Estem fotuts i tinc ganes de veure el vídeo. No hem anat a guanyar, no hem estat gens ambiciosos. No es pot seguir així. En la primera meitat només hem tingut una ocasió de gol, no hem generat res i així és molt difícil fer res. Sembla que hem sortit a empatar i així no es pot fer res. Amb superioritat semblava que podíem buscar l'empat, però no ho hem fet perquè no hem tingut ocasions, no hi ha hagut ambició per anar a guanyar i no ho entenc”, bramava Gerard Moreno en la primera titularitat a la lliga després de la lesió muscular.

El davanter de Santa Perpètua de Mogoda no era l'únic amb esperit crític. L'Espanyol només ha guanyat un partit dels últims vuit disputats, amb empats lligats després d'anar perdent i com a mal menor contra els cuers. Si l'estadi de Cornellà i El Prat ja és sinònim de xiulada assegurada, anar a jugar fora tampoc millora la situació. “Contra deu hem creat només dues ocasions de gol. Ens falten ganes de tirar endavant, d'agafar el partit i anar a totes. Estem molt lluny del nivell que podem donar i no podem esperar més perquè ens pot passar factura. No sé quina és la solució”, admetia Pau. El porter garrotxí es va veure sorprès per la genialitat de Iago Aspas en el gol del Celta, però no entenia com amb superioritat numèrica damunt la gespa, tan sols el travesser i el pal van evitar que l'avantatge local s'ampliés, ajudat per un parell d'accions del jugador del planter tapant els davanters rivals, que van enviar la pilota fora. “Estem molt dolguts perquè no juguem com sabem. Hi ha preocupació perquè sabem que podem donar més”, afegia Burgui, un dels pocs que van sortir reforçats del partit d'ahir a Balaídos. El jugador cedit pel Madrid també es va aplicar la dosi d'autocrítica després de queixar-se dilluns. El jove extremeny va saber reaccionar i parlar al camp. Ho farà també l'equip?

1
victòria
ha assolit l'Espanyol en els vuit últims partits
2
xuts al pal
van evitar que el triomf del Celta fos més ampli
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)