Espanyol

Un amor d'estiu ben efímer

En el penúltim dia del mercat d'estiu, Pape Diop tenia l'acord i els bitllets d'avió per anar cedit al rival de demà, Las Palmas

Sergio González havia promès a la plantilla que no hi hauria més fitxatges

El dia 31 d'agost a Las Palmas no entenien res de res. El club insular havia comunicat a la premsa que Pape Diop arribava cedit per l'Espanyol. El jugador senegalès tenia els bitllets d'avió, havia d'aterrar a la tarda i l'endemà al matí s'havia de fer la presentació oficial. En lloc d'això, el club blanc-i-blau anunciava la incorporació del migcampista, que no va trigar gens ni mica a erigir-se en titular, situació que no sembla que hagi de variar amb el canvi a la banqueta. Els camins de l'africà i l'equip canari s'encreuaran demà per primera vegada des de l'efímer amor d'estiu que van protagonitzar.

Pape Diop s'enfrontarà per primer cop amb Las Palmas. Però no serà un partit especial. Una negociació i una entesa no creen vincles suficients perquè així sigui, segons explicava ahir el senegalès: “No, no és especial. Si jugués contra el Llevant o el Racing sí, però no és el cas, només va ser un tema dels que passen a l'estiu. És cert que vaig estar a punt d'anar allà, però ara estic molt content d'estar aquí. Dissabte vull guanyar el partit, i ja hi aniré de vacances amb més tranquil·litat.”

Tres dels quatre capitans

L'Espanyol feia dos estius que intentava el fitxatge de Pape Diop. El 2014 va ser impossible, perquè no hi havia pressupost per a un traspàs, però fa uns mesos, lliure de contracte després del Llevant, no va ser difícil tancar l'entesa. El jugador també tenia moltes ganes de vestir de blanc-i-blau, si bé es va viure una situació prou surrealista. El migcampista senegalès es va instal·lar a Barcelona amb la família i s'entrenava en solitari. Tothom sabia que el club periquito era el que pagava l'estada, però alhora negava qualsevol intenció d'incorporar-lo, centrat en posicions que eren més prioritàries. Per no deixar-lo a l'atur, es va buscar una tercera via amb la cessió per un any a Las Palmas, que es feia càrrec de gran part de la fitxa. Per això es va signar l'entesa i l'entitat canària l'esperava amb els braços oberts el 31 d'agost.

Al final, la lògica es va imposar, perquè la delicada tresoreria de l'Espanyol feia poc comprensible la cessió d'un jugador de 29 anys. El problema? Que Sergio González havia promès a la plantilla que no hi hauria més incorporacions, i menys en una zona més que poblada. Sense oblidar, factor transcendent, que tres dels quatre capitans són migcampistes, dos dels quals eren cridats a perdre protagonisme: Javi López i Abraham. I així ha estat, fet al qual ha ajudat la pèrdua de la química entre el jove entrenador i els jugadors. Diop va arribar amb la lliga començada i fora de forma, però ha disputat nou dels tretze partits. Un protagonisme que no variarà d'entrada amb Galca, malgrat que el nou tècnic vulgui més possessió de pilota: “He estat amb entrenadors que volien jugar la pilota i mai ha estat un problema. Ens adaptem a qualsevol tècnic i sistema, perquè ho hem après des de petits.” El romanès voldria un reforç al gener de perfil més tècnic, però ja hi ha sis migcampistes en nòmina.

5
migcampistes
tenia l'Espanyol en plantilla abans de fitxar Diop.
9
partits
ha disputat de titular Diop dels 13 jugats des que va arribar a l'equip.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)