Espanyol

Un Nadal més calmat

Repte. L'equip blanc-i-blau rep avui el penúltim classificat, Las Palmas, amb l'obligació d'assegurar-se un triomf per marxar de vacances amb un coixí respecte al descens superior als tres punts actuals

Sergio González s'aferrava al discurs que l'ambient era més pessimista i les crítiques a l'equip, molt més contundents que les que correspondrien a la classificació. Durant setmanes, Europa estava molt més a prop que no pas el descens, però una ratxa d'una victòria en vuit partits va acostar l'escalfor de l'infern a només tres punts i, tot plegat, agreujat per la incapacitat de superar el cuer en dues ocasions, contra el Granada primer i contra el Llevant, després. Avui toca el penúltim, ja amb Constantin Galca a la banqueta. Canvi de xip, canvi de discurs i plantejament, en espera que l'afició també faci el clic necessari per oblidar els últims capítols i dedicar-se a omplir una mica més l'estadi i animar des del xiulet inicial fins al final.

Galca va prometre un futbol més ofensiu i, d'entrada, va complir amb el trident ofensiu, acompanyat de Burgui en el seu debut com a titular en la lliga per l'esquerra. El jugador cedit pel Madrid va signar el primer gol i l'equip blanc-i-blau va oferir llums i ombres en el precipitat debut de l'entrenador romanès, que dilluns era presentat i l'endemà ja seia a la banqueta. Tan accelerat que no va poder estar acompanyat del seu ajudant per culpa d'un transfer que no va arribar. En l'apartat de virtuts, la valentia del plantejament, que va comportar més facilitat per arribar a l'àrea contrària d'un conjunt que tenia problemes greus per generar joc ofensiu. Un factor que va anar lligat a la remuntada, fet gens habitual, ja que només s'ha vist tres cops en les tres últimes temporades a l'Espanyol. I el precedent es va veure ajudat, en la visita a l'inici del campionat a Anoeta, per un penal i expulsió del porter.

La llum sempre té el contrast de les ombres. Si bé Galca anunciava un equip curt, de línies juntes i agressives, en el debut es va veure un conjunt llarg, amb problemes en el replegament i massa accions de dos contra dos amb els centrals. Un perill que es va accentuar amb el pas dels minuts, quan les cames ja pesaven i els de dalt trigaven més a replegar-se. La sort és que al davant hi havia el cuer, el Llevant, incapaç de treure rèdit de les situacions avantatjoses amb què es topava.

Avui toca Las Palmas, i Galca espera un rival alegre i ofensiu. Els canaris tenen jugadors de perfil tècnic, però els problemes en la classificació també els resten valentia, sobretot fora de casa. La falta de gols els penalitza i, com l'Espanyol, ja han gastat la carta del canvi de tècnic en prescindir ben aviat de Paco Herrera, l'home que els va retornar a primera divisió. En el futbol no hi compta el passat, ni tan sols el recent. Per això l'equip blanc-i-blau viu el present, que diu que cal ampliar el coixí de només tres punts respecte al descens. Contra el penúltim caldria assegurar-se un Nadal més calmat.

PRIMER TAST

El debut contra el Llevant va oferir llums i ombres, tot i que Galca tenia poc marge

COINCIDÈNCIA

Las Palmas ha cremat també la carta del canvi de tècnic en fer fora Paco Herrera

Mamadou, fora de la llista l'endemà de renovar

Hi havia interès per veure la segona convocatòria de Constantin Galca. I la primera sense la urgència del temps i amb un petit marge per veure el grup treballar en el dia a dia. La llista de 18 jugadors per rebre Las Palmas va tenir tres moviments respecte al debut contra el Llevant. Mamadou, que dijous va renovar el contracte fins al 2019, es va trobar l'endemà amb el disgust d'haver de seguir el duel des de la graderia, malgrat que en la copa del Rei va disposar d'uns minuts en el tram final. Arbilla, amb problemes al tendó d'Aquil·les, i Cañas van ser els altres sacrificats per deixar lloc a Abraham, Joan Jordán i Hernán Pérez. “És una decisió tècnica, vaig coneixent la plantilla”, va afirmar el romanès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)