Espanyol

El primer efecte Galca

El tècnic romanès sap llegir bé el partit i l'entrada de Salva Sevilla millora l'equip en la segona part fins a donar-li la victòria amb gol de Caicedo

Les errades individuals posen un tel de dubte al plantejament ofensiu

Pau va tapar bé Araujo en l'única ocasió de gol de la primera meitat
Es mastegava el gol a l'estadi quan Javi López va assistir Caicedo

LAS PALMAS: Javi Varas, David Simón, Aythami,
Hernán, Castellano, Roque Mesa (Culio, 76'), Vicente Gómez, Nauzet Alemán
(William José, 65'), Tana (El Zhar, 57'), Momo i Araujo.


ESPANYOL: Pau, Javi López, Álvaro, Roco, Duarte, Diop, Víctor Sánchez (Abraham, 78'), Asensio, Gerard Moreno (Salva Sevilla, 57'), Hernán Pérez i Caicedo (Burgui, 84').


Un entrenador ha de saber llegir què passa en el partit i rectificar si cal. Constantin Galca ho va fer ahir i sacrificar un davanter per donar entrada a Salva Sevilla va permetre-li acostar-se més a la seva idea de joc, amb el premi del gol i la victòria. Dos de dos per al romanès, amb el dubte de si la plantilla permet el plantejament ofensiu que té al cap. Caldrà deixar-li més marge. D'entrada, tallar la mala dinàmica ja té prou mèrit, així com assegurar un Nadal calmat, que no és poc.

El segon tast de Galca, el primer en la lliga i amb un bagatge tan escàs com quatre entrenaments, dos dels quals en prèvia de partit. És impossible treure'n grans conclusions, però no veure els detalls que vol inculcar el nou entrenador. Els primers aplaudiments i els dubtes matiners. El romanès vol un onze ofensiu i per això va repetir l'alineació de dimarts, amb el trident ofensiu i l'única variació d'Hernán Pérez per Burgui. El paraguaià a la dreta, Marco Asensio a la mitjapunta, Gerard Moreno a l'esquerra i llibertat per moure's arreu i Caicedo en punta. La pressió, molt avançada, mossegant la defensa rival per recuperar la pilota o obligar a la passada llarga i precipitada. Les pilotes recuperades al voltant de l'àrea canària van generar les ovacions més sonores de la primera meitat.

Virtuts i defectes

Repassades les virtuts, anem pels defectes, sempre sense oblidar que el marge de Galca ha estat escàs. El camp es va omplir de jugadors de perfil ofensiu, però fins al descans ni un xut a porteria, en la línia anterior al canvi. El gran maldecap, les errades individuals. La qüestió és si era un mal dia d'uns quants o la plantilla no és la millor per fer un plantejament tan valent. Sortirem de dubtes amb el temps. La falta de precisió era constant i les pilotes perdudes, una sagnia, si bé la majoria anaven directe fora de banda i no generaven contres. Víctor Sánchez, Álvaro, Hernán Pérez, Roco, gairebé ningú es va salvar de l'“oh” de la graderia per una mala passada. Massa sovint la pilota s'endarreria a Pau per manca d'idees. I al davant hi havia el penúltim, que té poc gol, però comparteix amb l'Espanyol un inquilí a la banqueta amb la porteria rival entre cella i cella. No rifen cap pilota, toquen i el perfil tècnic s'imposa clarament als bregadors en l'onze. I amb nou canaris, més mèrit.

Així, Las Palmas tocava en curt i superava la pressió blanc-i-blava en un primer temps de difícil digestió entre les errades individuals i les faltes constants. Els visitants van ser els qui més perill van generar, sobretot en una passada en diagonal del lateral que va deixar Araujo sol davant Pau, que va tapar bé i Nauzet va malbaratar el rebot amb una rematada massa creuada. Futbol directe, qui ho havia de dir. Era el minut 17 i se sentien els primers xiulets. Tímids, marginals i de qui no sap què és la paciència. Se'ls va silenciar amb un parell de bones pressions defensives al davant. De perill, però, ben poc. Hernán Pérez, Moreno i sobretot Marco Asensio tenien la tarda espessa i els insulars van saber fer faltes oportunes quan s'ensumava el perill, sense que la pilota aturada fos tampoc la solució.

La segona part va arrencar amb sensacions similars, si bé un major domini de l'Espanyol, amb les primeres rematades. Moreno i Caicedo a pilota, aturada, no van aconseguir enviar l'esfèrica entre els tres pals. Per tenir més la pilota, Galca va fer entrar Salva Sevilla per Moreno: l'andalús de mitjapunta, Asensio a la dreta i Hernán Pérez a l'esquerra. El paraguaià, també en una falta i de cap, seria el primer a obligar Javi Varas a intervenir. L'àrbitre en l'acció següent va obviar un penal a Álvaro.

L'Espanyol vivia els millors minuts del partit, amb Las Palmas tancat a l'àrea i recuperant ràpid la pilota. El canvi feia efecte. Tan sols faltava un xic de precisió en la passada final per fer mal. Caicedo va fer una retallada al porter, però tampoc va afinar en la definició amb poc angle. Es mastegava el gol a Cornellà. I va arribar en el 67' en una recuperació de Javi López, paret amb Asensio i gran centrada rasa per a la rematada de Caicedo.

Els canaris són valents, però perden pilotes en zona prohibida. Faltava la sentència, però Caicedo sol davant del porter es va driblar a ell mateix fins a desequilibrar-se. Abraham va topar amb el pal i va tocar patir. Forma part de l'ADN periquito. Això no canviarà amb Galca.

GOLS: 1-0 (67') Caicedo. ÀRBITRE: Melero López. Va amonestar Diop (17'), Gerard Moreno (50'), Hernán Pérez, 78'), Salva Sevilla (91'); Hernán (33'), Roque Mesa (56') i William José (93'). PÚBLIC: Power8 Stadium. 17.121 espectadors.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)