Espanyol

Engranatges a greixar

Els davanters blanc-i-blaus admeten que necessiten una mica de temps per assumir els mecanismes de l'aposta ofensiva de Constantin Galca

El canvi a la banqueta fa que es recuperi la figura del migcampista ofensiu

Dos partits, dues victòries. Magnífic bagatge per a un entrenador nou i un plantejament molt diferent a l'anterior inquilí. Constantin Galca vol un equip ofensiu, que generi moltes ocasions de gol, que combini en curt i faci una pressió molt avançada. Els jugadors celebren la idea, si bé admeten que es necessita més temps per millorar els automatismes.

Per segon partit seguit, Galca va apostar pel trident ofensiu i un extrem. Gerard Moreno va començar a l'esquerra, amb llibertat per intercanviar posicions amb Marco Asensio, Caicedo exercia de referent a dalt i Hernán Pérez ocupava la dreta. Acumulació de pólvora que no es va traduir en ocasions. Ni una en la primera meitat, en què els migcampistes i defenses no trobaven la manera de connectar amb els de dalt. I els puntes tenen unes característiques en què abusen de la conducció en lloc de tocar en curt. Tan sols al contraatac se sentien còmodes. “Els de dalt necessitem temps per ajustar coses i poder rendir molt millor. No m'he notat còmode, no he trepitjat l'àrea com voldria i he de treballar per millorar-ho”, admetia Gerard Moreno.

El toc de l'andalús

El punta de Santa Perpètua de Mogoda va ser el sacrificat a l'inici de la segona meitat, i l'entrada de Salva Sevilla va revifar l'equip, que va combinar amb més facilitat i va començar a trobar els forats per fer mal Las Palmas. Entre altres accions, el jugador andalús va deixar sol Caicedo davant el porter amb un toc excels amb l'exterior, si bé el punta equatorià va fer tantes bicicletes que es va acabar marejant i va perdre l'equilibri quan Javi Varas s'havia empassat la finta. Una de les ocasions per sentenciar que se'n va anar en orris. Però l'exbètic va mostrar a Galca que sortir amb menys pólvora i més opcions de passada és una alternativa viable. “A vegades, amb menys davanters s'ataca més i millor. L'equip està tenint ocasions amb més o menys davanters. L'important és tenir clar com es juga, i l'entrenador ho té, que és clau. Hi ha coses a millorar”, va assegurar Salva Sevilla. Dues maneres de jugar, però coincidència en un punt: el nombre d'arribades a la porteria rival s'ha incrementat. “L'equip està treballant bé i s'està trobant còmode amb les poques consignes que ens ha donat l'entrenador. Hem de treballar en els entrenaments, i amb el calendari que tenim no és fàcil, però hem creat moltes ocasions de gol en els dos partits, i això diu molt de l'equip”, afegia Pau.

L'arribada de Galca no només mostra que es pot jugar amb el trident ofensiu, sinó que recupera la presència del migcampista ofensiu. L'Espanyol va acabar jugant amb Salva Sevilla i Abraham, trobant amb més facilitat maneres de combinar per sortir al contraatac. El pal va evitar que el mig de Cornellà sentenciés, però els dos jugadors han passat de la graderia a la gespa. Nova mentalitat, falten automatismes.

ELS JUGADORS

Els de dalt necessitem temps per ajustar coses i poder rendir molt millor
Gerard Moreno
davanter
A vegades, amb menys davanters s'ataca més i millor. L'equip està tenint ocasions jugui amb més o menys davanters
El canvi de perfil d'entrenador no és que m'afavoreixi a mi, sinó a tothom. Té clar com vol jugar
Salva Sevilla
mitja punta
Hem de treballar en els entrenaments per assimilar conceptes, i amb el calendari que tenim no és fàcil
Pau
porter

Es manté el pla de cedir Joan Jordán al gener

El canvi d'entrenador, que veu amb millors ulls que l'anterior els migcampistes de perfil tècnic, va comportar que en l'últim partit Joan Jordán entrés en la convocatòria en detriment de Cañas. Galca ha demanat per al gener un mig que millori la circulació de pilota, però hi ha poc marge de maniobra per diners i per falta de fitxes lliures. El jugador del planter és qui més s'ajusta al que persegueix el nou mister, però la intenció és cedir-lo a un segona A perquè tingui minuts després d'haver-ne jugat només 48 minuts entre lliga i copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)