Espanyol

ABRAHAM GONZÁLEZ

CAPITÀ DE L'ESPANYOL

“Hem de parlar al camp”

“La millor resposta és anar a Mestalla i tornar amb els tres punts, només així la gent ens creurà”

“Hem ficat al cap a tots els jugadors que un descens pesa molt i és fotut”

Canvi tàctic? A tots ens agrada jugar a futbol, però ara hi ha una prioritat: obtenir punts i mantenir la porteria a zero

Abraham (Cornellà, 1985) afronta aquest tram final de curs amb la convicció que un triomf a Mestalla pot ser el detonant per canviar la mala dinàmica.

Com estan els ànims del grup?
Preocupats per la situació que passem, però amb confiança i ganes que arribi el partit de demà, perquè confiem en nosaltres, en la plantilla i en el tècnic per revertir aquesta dinàmica.
L'afició veu com cada dia passa un jugador i parla de compromís, però al final mai arriba la reacció. Com es pot convèncer la gent que ara serà veritat?
Nosaltres hem de fer aquest discurs, no pot ser un altre, però la millor manera no és parlar davant els micròfons, sinó al camp. La nostra millor resposta és arribar demà a Mestalla competint, tornar amb els tres punts i amb la sensació que hem fet un bon partit. Només així la gent creurà en nosaltres.
El València és el rival ideal per capgirar la tendència per la mala dinàmica que porta?
Hem de ser llestos i aprofitar la situació que passen ells. L'afició del València és exigent i a la mínima els posarà pressió. No ens pot passar com dilluns, arribar i que ens marquin de seguida. Hem de ser forts, mantenir la porteria a zero i encertar les ocasions que tinguem al davant. Si passen els minuts amb un resultat incert els entraran els nervis.
Hi haurà un canvi tàctic?
En aquestes situacions hem de jugar més junts, replegar-nos i ser més compactes. Primer, és vital mantenir la porteria a zero. A tots ens agrada jugar a futbol, però ara hi ha una prioritat: aconseguir punts.
Els molesta que diguin que la plantilla ha salvat l'entrenador?
Nosaltres no salvem entrenadors ni els posem, això és decisió del club. Només vam dir que tenim confiança en el tècnic i que sabem que amb ell tirarem la temporada endavant.
La decisió no va ser directa, però van decantar la balança?
No tenim un poder tan gran per decidir el futur d'un tècnic. És una cosa de club, però si no confiéssim en el tècnic estaríem fotuts.
Com s'explica que amb l'arribada de Galca s'aconseguissin els millors resultats i després hagi anat empitjorant tot?
Quan arriba un entrenador acostuma a passar que tots els jugadors estan endollats per convèncer el nou tècnic. Però, a banda d'això, és difícil d'explicar. Són dinàmiques, ratxes. Potser després dels tres partits amb el Barça, que ens van desgastar molt, confiàvem a obtenir bons resultats a Getafe i Eibar, i això ens va deixar tocats. Però ara no podem mirar enrere, només ens queda posar tota l'atenció a Mestalla. Una victòria ho canviaria tot.
La trilogia de partits amb el Barça va restar més que sumar, i més veient que el projecte de Galca estava en construcció?
Són partits que desgasten en l'aspecte mental i en el físic, però enguany tenim una plantilla de 25 jugadors i no ens hauria d'influir.
Sí, però en aquells tres derbis es va repetir pràcticament la mateixa alineació. I també ja es començava a dir a alguns futbolistes que es busquessin una sortida i ara estan jugant de titulars. Tot això afecta?
Som persones, i és evident que influeix i t'afecta, per molt professional que siguis, no saber si en dues setmanes seguiràs. Però ha estat un mes complicat: canvi de president, els tres derbis, partits amb el Sevilla i el Vila-real i, després, el mercat d'hivern. Ara esperem que la ratxa canviï i que tots donem el millor de nosaltres.
Amb el canvi de propietari s'ha començat a parlar de Champions en tres anys i a construir el futur abans de bastir el present. Sembla que aquesta era una temporada de transició a ulls dels aficionats?
Nosaltres hem de tenir el cap més fred que el president o l'afició. El futbol és molt camaleònic, i els plans a llarg termini no sempre funcionen. Has de viure el present. Està molt bé parlar de Champions, denota ambició, però ara hem de salvar aquest any. No hi ha més futur que aquest.
Hi falta un líder, en aquest equip?
No ho veig així. És veritat que han marxat jugadors importants de molt renom, però enguany també tenim Felipe [Caicedo] i Víctor [Sánchez], que són jugadors contrastats. Més que un líder, aquí l'important és el grup. Un jugador sol no ens pot treure d'on estem. Ho hem de fer tots junts. Aquesta és la clau.
En un moment de duresa com aquest hi ha jugadors que no suporten la pressió?
Hem d'estar conscienciats que ens hi juguem moltíssim, i això és el que els capitans hem transmès a la plantilla. Hem ficat al cap a tots els jugadors que un descens pesa molt i que és molt fotut per a l'entitat. I també és una taca en l'expedient per tots ells. Si baixes costa molt trobar equip. Però no he vist ningú que no tingui el cap net per competir.
I la gent com vostè, que acaba contracte, sent el mateix compromís?
Sóc l'únic de la plantilla que acaba contracte i, puc estar més o menys encertat, però no es pot dubtar del meu compromís. Fins a l'últim dia, i espero que en siguin molts, que estigui aquí, m'hi deixaré la pell. Ja no és només si segueixes o no. És ser professional, saber el que t'estàs jugant i ser conscient de tota la gent que hi ha darrere nostre que pateix.
I com està el tècnic sabent que si perd podria anar al carrer?
El futbol són resultats, i tant el tècnic com nosaltres ho sabem, però ell ens ha transmès confiança i ens ha demanat compromís.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)