Espanyol

Els tombs de Galca

Variació. El tècnic deixa Ciani i Fuentes fora de la convocatòria després de ser titulars dilluns i es planteja també un canvi del sistema tàctic per intentar aconseguir un equip “més pràctic”

Un dels aspectes que la plantilla retreu a Constantin Galca és no tenir les idees clares. Els tombs en l'alineació en són una prova i ahir hi va tornar en assenyalar alguns dels culpables de la desfeta contundent de dilluns contra la Real Sociedad.

El lateral esquerre de l'Espanyol és un dels punts negres de Galca. Hi dóna voltes, va provant i no se'n surt. Si Sergio González va acabar castigant Rubén Duarte, que s'ha estancat, per donar la titularitat a Fuentes amb Víctor Álvarez al davant en una parella de treball defensiu i poca projecció ofensiva que li va comportar crítiques i xiulets, el romanès va començar endarrerint la posició del barceloní. Tan clar ho va veure que va ordenar a Òscar Perarnau que comuniqués a Fuentes que s'havia de buscar equip al gener. El problema va ser que cap li fa el pes, així que a la mitja part del Bernabéu va assenyalar Duarte en asseure'l per tornar a confiar en l'andalús, que dilluns va repetir titularitat. I després del 0-5, fora de la convocatòria per anar a València, en la qual torna a ser el defensa del planter.

La gestió de la porteria

El lateral andalús no és l'únic sacrificat. Ciani va tenir una actuació esperpèntica contra la Real Sociedad, i va sortir retratat en la majoria dels cinc gols. Els companys no van entendre la decisió de fer-lo jugar en un partit clau i ahir Galca va deixar-lo fora de la convocatòria. “Són decisions meves i ja està. Han entrat altres jugadors, només podem fer una llista de divuit”, va justificar el tècnic.

Un altre dels jugadors assenyalats en la crisi, Arla, també en queda fora, però, com passa a Hernán Pérez, és per lesió. El lituà estarà entre tres i quatre setmanes de baixa per un trencament de l'abductor que es va fer en la primera meitat del partit de dilluns. La gestió de la porteria és un altre dels punts més criticats de Galca i l'ovació que l'afició blanc-i-blava va dedicar a Pau quan va saltar a la gespa contra la Real Sociedad va ser un missatge clar. Els vuit gols en nou rematades encaixats per l'exjugadir del Watford hi va ajudar, però va ser més una qüestió de simbologia que no pas d'atacar el nouvingut. El garrotxí acaba de fer 21 anys i viu el primer any de titular, però el tècnic romanès no espera que l'afecti tant de canvi. “En Pau ha demostrat molts cops que sap estar en totes les situacions.”

Així, Pau tornarà a la porteria de l'Espanyol. La defensa tornarà a experimentar canvis i durant la setmana s'ha assajat un canvi de plantejament per renunciar a voler tenir sempre la pilota, a les possessions llargues, en benefici d'un joc més directe. Galca va negar que hi hagi novetats en aquest aspecte, però va donar pistes suficients. “No renunciarem a jugar. Quan et trobes amb partits com el de l'altre dia, amb gols encaixats tan ràpid, perds molt. Hem perdut equilibri en els últims partits i ara mirarem de ser més compactes, amb menys riscos. Serem més pràctics.”

Canvis en l'onze i en el sistema. Fins i tot en la idea de joc, que era innegociable. Són les conseqüències de la mala ratxa, amb dos punts dels últims 24 i veure's en la plaça que comporta estar a les portes de l'infern. Un dels arguments de Galca per esperar avui la reacció és la recuperació de dues peces clau com Caicedo i Víctor Sánchez. El mig del camp ha tingut baixes gairebé sempre, com un Cañas que ha vist com la fractura no responia com s'esperava i continuarà dues setmanes fora, però avui tornarà el clàssic duo de Víctor Sánchez i Diop. “Caicedo i Víctor han aportat molt al grup. Confio totalment en ells, malgrat que sigui un moment difícil. Són jugadors molt importants per a nosaltres perquè transmeten molt al joc. Quan han faltat ja s'ha vist com s'ha notat. Me n'alegro que estiguin bé i els puguin aportar experiència.” Els tombs de Galca.

L'ENTRENADOR

No renunciarem a jugar. Hem perdut equilibri en els últims partits i ara mirarem de ser més compactes, amb menys riscos

Gary Neville: “Pot haver-hi un huracà, que nosaltres hem d'estar en el seu ull; mai hem entrat en pànic”

Gary Neville té l'espasa de Dàmocles damunt del cap. Malgrat tot, actua com si res. És el que toca. “No sento que m'hi jugui el càrrec. Pot haver-hi un huracà, que nosaltres hem d'estar en el seu ull, mai hem entrat en pànic. Els jugadors no ens comportem de forma estranya. Creiem en nosaltres. Això canviarà perquè no pot ser que tinguem tanta mala sort davant de porteria. Sé que el crèdit se m'acaba, cal guanyar i és en això que estem centrats.”

Els números del tècnic anglès des que va rellevar Nuno a començaments de desembre fan feredat i bufen vents de canvi a València. Tots dos comparteixen les dificultats de prendre decisions quan els qui manen són al continent asiàtic, són nous i no volen donar la imatge de destituir entrenadors amb massa facilitat. Neville és l'aposta de Peter Lim i vol que li funcioni. Després de l'entrenament hi va haver reunió entre l'ex-United i els qui manen en el vessant esportiu, Layhoon Chan, García Pitarch i Alexanko, a la ciutat esportiva. Són conscients de la importància del duel. El tècnic anglès ahir va jugar a cuit i amagar amb els seus plans. No va voler donar la llista de convocats ni informar la premsa sobre si l'equip valencianista es concentraria o no. Secretisme màxim. Sap que té baixes importants com Javi Fuego, Andre Gomes, Mustafi o Gayà. “Això del punt d'inflexió és un concepte interessant i que us agrada molt, però m'agradaria aconseguir el resultat que reflecteixi el nostre joc. Espero que el joc sigui bo i el resultat hi acompanyi. No hi ha excuses que cada tres dies hi ha partit. Han pogut descansar i no hi ha queixa. Tenim les idees clares.” Avui es veurà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)