Espanyol

Nostàlgia del passat

L'Espanyol, a part dels problemes en defensa, també arrossega falta de punteria. Enguany ha fet deu gols menys que el curs passat

La millora física no es tradueix en gols i acumula els mateixos sis en la jornada 24

L'Espanyol ha acumulat una munió de dèficits al llarg d'aquesta temporada. El més evident és la debilitat defensiva. Ara mateix els blanc-i-blaus són el segon pitjor equip del campionat amb 48 gols encaixats. Una trista estadística en què només és superat pel Granada (20 punts) i el Rayo (24 punts), que han encaixat un gol més. Aquesta xifra és de les que més mal fan als ulls dels aficionats, però de puntetes ha passat la poca capacitat golejadora. És recurrent sentir Constantin Galca repetir constantment que els falta rematar el partit i ser més encertats entre els tres pals. L'últim partit contra el València en va ser una bona mostra. Els blanc-i-blaus van rematar fins a 18 vegades a porteria però només van aconseguir fer un gol. Massa productivitat ofensiva per a un botí tan escàs. Comparant les xifres golejadores d'una temporada a una altra els números fan por en tots els sentits. L'any passat, en aquest punt del campionat, l'Espanyol havia sumat 31 gols a favor. Setè equip més realitzador, només superat pels equips que ocupaven places europees: Madrid, Barça, Atlético, València, Sevilla i Vila-real. Els gols portaven la marca de Stuani (nou), Sergio García (deu) i Caicedo (sis). El famós trident havia fet 25 dels 31 gols de l'equip. Tots tres van acabar el curs 2014/15 amb 35 gols: Sergio, catorze; Caicedo, nou, i Stuani, dotze.

El trident actual de l'Espanyol fa figa: Caicedo, sis gols; Hernán Pérez, cinc, i Gerard Moreno, tres. En total 14 dels 21 gols de l'equip fins ara. Curiós és el detall de Caicedo, que ha fet els mateixos gols que la temporada passada i això que el curs anterior va jugar tota la temporada minvat pels reiterats problemes musculars que tenia derivats d'una fasciïtis plantar. De tots ells és evident que l'equatorià és el lider en nombre de gols, però està lluny del seu millor nivell. El més problemàtic és que l'internacional no té qui l'acompanyi en la seva cursa pel gol. Només Hernán Pérez, amb cinc dianes, és l'únic futbolista que està a l'altura. Gerard Moreno, que havia de ser un dels puntals de l'equip, s'ha de conformar amb una pírrica xifra de tres gols. És evident que el trident actual no aguanta cap mena de comparació amb el format per Stuani, Sergio García i Caicedo la temporada passada. I és que el gran tret diferencial de l'Espanyol el curs passat era la dinamita que tenia al davant. Un triplet atacant que feia elevar el nivell de l'equip. Un conjunt que necessitava molt poc per fer mal al rival i trencar a còpia d'encert la porteria contrària.

Aquesta temporada l'Espanyol ha sumat 21 gols a favor. Un fet que el col·loca com el segon pitjor equip ofensiu, només darrere del Betis, que n'ha fet divuit. La cosa encara és més preocupant mirant el balanç entre defensa (48 gols encaixats) i els 21 fets; l'Espanyol registra una diferència de gols de -27: la pitjor de tota la primera divisió. Una xifra prou significativa i que delata l'estat comatós d'un equip que necessita una reacció immediata i ineludible dissabte contra el Dépor.

Canvi radical

La cosa no s'acaba pas aquí. La temporada passada en la jornada 24 l'Espanyol sumava 29 punts: vuit partits guanyats, cinc empats i onze de perduts. Era el novè classificat i era a set punts del descens. Tenia un balanç de 31 gols a favor i 36 en contra. Una diferència de gols de -5. L'equip de Sergio va acabar el curs 2014/15 amb 47 gols a favor i només 51 en contra (-4 de diferència). Ara mateix és a tres gols d'encaixar els mateixos gols que tota la temporada anterior. I és que s'agafin per on s'agafin els números actuals de l'Espanyol, fan aigua per tots cantons.

TRIDENT 2014/15

Sergio García, Stuani i Caicedo sumaven 25 dels 31 gols fets fins a la 24a jornada

TRIDENT ACTUAL

Caicedo, Hernán Pérez i Gerard Moreno sumen només 14 gols dels 21 gols

GOLS ENCAIXATS

L'Espanyol va acabar el curs anterior amb 51 gols en contra; ara n'ha rebut 48

Víctor Álvarez: “ Depenem de nosaltres”

Víctor Álvarez va deixar molt clar ahir que continuen estant amb el tècnic. “Confiem en l'entrenador. Ho sap i li ho hem dit”, va assenyalar un dels capitans de l'equip, que troba una dada per a l'optimisme. “El millor que tenim és que depenem de nosaltres. En els pròxims partits hem d'obtenir punts, canviar la dinàmica. El que tenim de bo ara és que estem fora del descens i depenem de nosaltres”, afirma, i sap on cal buscar la millora per no caure en descens: “No vam materialitzar les ocasions a Mestalla i vam quedar tocats perquè vèiem que hauríem pogut sumar. Però es van fer coses bones i ara hem de començar a ser un equip diferent, estar més units. L'estat anímic és clau per afrontar els propers partits.” El barceloní també va demanar una unió total amb la grada per salvar aquesta situació. “Els responsables som nosaltres, els que som al camp, i hem de donar-ho tot per guanyar. A l'afició hem d'animar-los perquè segueixin donant-nos suport i confiant en nosaltres perquè els necessitem. Junts podem tirar això endavant i cal començar pel partit contra el Dépor. Hem de sortir d'aquesta mala ratxa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)