Espanyol

Set dinàmiques negatives

Clau. Els pròxims cinc partits dels blanc-i-blaus per escapar-se de la zona baixa són contra equips amb problemes, començant per un Deportivo que tan sols n'ha guanyat un dels últims deu

Després de la victòria inicial contra el Las Palmas, l'etapa de Constantin Galca a l'Espanyol ha comportar dos punts dels últims 24 (8,3%). Però estar en mala dinàmica no és una exclusiva blanc-i-blava i el calendari ha concentrat equips amb problemes. La primera oportunitat, un València que no havia guanyat en la lliga després de nou duels amb Gary Neville, va passar de llarg dissabte passat, i el Deportivo és la següent, amb l'Sporting, el Betis, el Rayo i el Granada com a següents reptes per sortir de la zona baixa i ampliar un coixí sobre el descens, que amb un sol punt s'ha tornat perillosament escarransit.

El Dépor aterrarà a Cornellà des del novè lloc de la classificació. Els corunyesos gairebé no perden (quatre derrotes), però empaten molt (catorze). Això ha fet que la ratxa de resultats no sigui bona, amb una única victòria en deu partits i cinc punts dels últims 24 en joc (20%), sense oblidar l'eliminació en la copa a mans del Mirandés, de segona A, amb un dolorós 0-3 a Riazor. Després dels gallecs caldrà anar a Gijón. Amb la derrota d'ahir contra el Barça els homes d'Abelardo han sumat 11 punts dels últims 42 (26%), si bé en l'últim mes han estat capaços de golejar la Real i vèncer a Mestalla, deixant enrere una dinàmica nefasta que va dur-los a tan sols un triomf en dotze enfrontaments.

La millora del Rayo

Així, els jugadors de l'Espanyol són conscients que el calendari els deixa l'oportunitat de superar equips amb problemes, la majoria rivals directes. “Tenim una sèrie de partits per sortir d'això i parlar d'una altra cosa. Estem en una situació difícil i tenim rivals directes ara. De moment ens marquem l'objectiu de guanyar dissabte i a partir d'aquí partit a partit. Si ens posem a calcular punts ens embolicarem. L'important és dissabte, després l'Sporting i els dos seguits a casa.” Pape Diop preferia no recórrer a la calculadora, però tenia clara la importància de convertir l'estadi en un fortí. Tres dels pròxims quatre duels són a casa i cal esborrar la mala imatge de l'últim precedent, el 0-5 contra la Real, per canviar la mala dinàmica. Els dos duels seguits al feu blanc-i-blau tenen el Betis i el Rayo de rivals. Els andalusos han sumat set punts dels últims 30 (23%), però tenen molts problemes per tancar els partits. Així s'explica que les victòries siguin molt buscades, fins al punt de només tenir-ne una en catorze duels, i contra un València enfonsat abans que els blanc-i-blaus els fessin revifar dissabte passat. Després tocarà l'onze de Paco Jémez, amb 10 punts de 30 (33%) i un parell de triomfs en els últims catorze enfrontaments. Els madrilenys, però, semblen trobar el to com cada temporada quan arriba la segona volta i en els últims cinc partits no han perdut, ajudats pels reforços en el mercat d'hivern.

“No tinc cap dubte que l'Espanyol se salva. Estem en una situació difícil, com tard o d'hora passa a la majoria d'equips. Només sobreviuran els forts. Pot haver-hi equips amb menys talent que si estan units se salvaran. Amb la qualitat i la unitat que tenim, ens salvarem.” Diop confia totalment en l'equip, que tancarà la roda de duels amb rivals directes anant a Granada. El penúltim de la lliga ha sumat tres punts de 18 (16,6%), però ja va estar a punt d'imposar-se a Cornellà quan ocupava l'última plaça. Duels entre equips en mala dinàmica. I l'Espanyol està obligat a sumar de forma regular per evitar el drama.

EL VESTIDOR

Estem en una situació difícil i tenim una sèrie de partits per sortir-ne i parlar d'una altra cosa
Pape Diop
migcampista de l'espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)