Espanyol

Aprovat ben just

Els jugadors blanc-i-blaus donen per bo el balanç de set punts sumats de 12 contra rivals de la zona baixa

El vestidor no obvia que l'oportunitat de deixar lligada la permanència es va deixar escapar a Granada

Els jugadors i l'afició de l'Espanyol tenien marcats quatre partits en el calendari. La permanència es podia segellar o complicar-se en funció dels resultats contra l'Sporting, el Betis, el Rayo i el Granada. Set punts de 12 comporten un coixí de cinc punts, insuficient per a la tranquil·litat, però amb cert distanciament sobre el drama. I els jugadors es mouen entre la satisfacció i la sensació que podien fer més.

Un punt amb gol salvador en pròpia porta al tram final contra un rival en zona de descens i amb un home menys des del minut 27. L'empat mantenia els 5 punts de coll, però tornava a deixar males sensacions. Un punt més que feia un total de 7 de 12 possibles. “El balanç no és del tot dolent, però és evident que era millorable. No hem tingut partits molt dolents, cert que el dia del Betis va ser desastrós, però en la resta hem estat bé. L'equip se sent còmode amb el nou sistema i amb confiança per guanyar els tres partits que calen per estar tranquils. Com més aviat millor”, apuntava Pau. Les matemàtiques i les sensacions. “A priori set punts de 12 no està malament. Granada no va ser dels millors partits, però em quedo amb el fet que vam saber patir i lluitar fins al final. Guanyar era importantíssim, era la tranquil·litat, però era prioritari no perdre”, deia Abraham.

Xifres i sensacions

El migcampista de Cornellà és un dels protagonistes dels últims partits. El canvi de sistema, amb un tercer migcampista, l'afavoreix i l'equip ha sumat nou de nou amb el triple pivot. Però Galca va canviar d'idea contra el Betis i les baixes van comportar canvis a Granada. El vestidor està satisfet de la millora del conjunt periquito en els últims enfrontaments, tal com explicava Rubén Duarte. “El balanç, set punts, és positiu. Estem encaixant menys gols, excepte el dia del Betis, i la dinàmica és bona. Volíem guanyar a Granada, però el punt tal com va anar és bo.”

Les matemàtiques topaven amb el desencís pel joc a Granada. Una victòria era deixar el tercer per la cua a vuit punts, average a banda, una distància enorme amb el que queda pendent de lliga. “Quan van expulsar Barral havíem de fer un pas endavant i per desgràcia l'equip es va relaxar i vam encaixar el gol”, lamentava Pau. Queda clar que l'objectiu és salvar-se sense patir i fer foc nou després de l'estiu, d'acord amb el salt ambiciós que ha de comportar l'etapa Chen Yansheng. “L'equip està fent les coses bé. A Granada hauríem d'haver guanyat, era un pas molt important, però toca seguir. Fins que no acabi la lliga sabem que no hi haurà tranquil·litat”, augurava Gerard Moreno.

No és del tot dolent, però és clar que era millorable. Toca seguir per guanyar els tres que ens fan falta
Pau
‘A priori' 7 de 12 no està malament. Guanyar a Granada era importantíssim, era la tranquil·litat. Era clau no perdre
Abraham
L'equip està fent les coses bé. Hauríem d'haver guanyat. Fins que no acabi la lliga no hi ha haurà tranquil·litat
Gerard Moreno

El Deportivo entra en la pugna

La ratxa de partits de l'Espanyol contra rivals amb problemva arrencar una mica abans. La millora blanc-i-blava va tenir Mestalla de primer testimoni, però el gol inicial d'Óscar Duarte no va comportar la victòria. El València, que no s'havia estrenat amb Gary Neville a la lliga després de nou enfrontaments, es va endur el triomf. Una setmana més tard el Deportivo aterrava a l'estadi de Cornellà-el Prat. Els gallecs ocupaven aleshores la novena posició, amb un coixí més que còmode de deu punts sobre el conjunt de Constantin Galca. El gol de Marco Asensio va deixar els tres punts a casa i el problema dels deportivistes és que segueixen inèdits des que va començar el 2016. Un empat i tres derrotes més han deixat el Dépor amb tan sols un punt més que l'Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)