Espanyol

Creix el nivell d'exigència

Els blanc-i-blaus volen fer bo el punt de Granada sumant-ne tres contra un Athletic en ratxa per quatre triomfs seguits en la lliga

El sistema amb tres migcampistes reapareix per frenar un rival que anuncia rotacions

Quatre partits seguits contra rivals directes i el calendari fa pujada. Set punts de dotze han posat un coixí de tan sols quatre punts sobre el descens, insuficient per respirar amb tranquil·litat. L'Athletic és el primer de quatre rivals complicats que visitaran l'estadi de Cornellà-el Prat de manera consecutiva, acompanyat de l'Atlético, el Celta i el Sevilla. Els bilbaïns estan en ratxa, però dijous van tenir duel d'Europa League, així que Valverde farà rotacions.

Galca recuperarà avui el sistema de tres migcampistes. Amb el trio al mig, tres victòries en tres partits, és clar que al davant hi havia equips que lluiten per evitar el descens, no un Athletic amb quatre victòries consecutives en la lliga. Víctor Sánchez i Diop tornen després de la sanció i compartiran zona d'influència amb Abraham. La davantera serà per a Marco Asensio i Gerard Moreno, amb Hernán Pérez amb més números que un Burgui tocat per acompanyar-los. Els blanc-i-blaus cediran la iniciativa per intentar fer mal a la contra, amb atenció especial en defensa al joc aeri. En el duel de la primera volta un cop de cap de Raúl García va sentenciar quan els periquitos feien mèrits per endur-se la victòria. “Hem treballat el joc aeri perquè sabem que van molt bé per alt. És un dels punts forts. Han fet gols d'estratègia i fan moltes centrades. Caldrà tenir intensitat per endur-nos els tres punts”, remarcava el tècnic romanès. Els ulls estaran pendents sobretot d'un Aduriz en estat de gràcia i especialista a fer gols a l'Espanyol: nou en disset enfrontaments.

La permanència de l'Espanyol passa per fer-se fort a casa. I el calendari no ho posa fàcil, però l'avantatge avui pot venir de les rotacions del rival. Després de supear eliminatòria en l'Europa League, Valverde, que recorda els problemes que va crear-los Hernán Pérez a San Mamés, va anunciar novetats en l'onze. “Vam sortir reforçats, però es nota l'acumulació de partits, de manera que segurament hi haurà canvis. L'Espanyol és un equip físic que pressiona bé al mig, amb jugadors ràpids que a la contra poden complicar la vida. És l'últim partit abans de l'aturada, tenim tots molta càrrega de treball i molts partits i vull tenir tots els jugadors.” Galca s'ho mira amb recel. “Contra el Betis també van fer canvis i ho van fer molt bé.” La salvació passa per sortir airós d'un calendari que es complica força.

EL LOCAL

Hem treballat el joc aeri perquè sabem que l'Athletic va molt bé per alt; és un dels seus punts forts
Constantin Galca
entrenador de l'espanyol

EL VISITANT

Juguen a casa; hem tingut partit entre setmana i provaran d'incidir en el nostre desgast
Ernesto Valverde
entrenador de l'athletic

Els tocats formen part de la llista de convocats

L'afició estava pendent dels informes mèdics i ahir devien respirar en veure la llista de convocats. Caicedo tornarà avui després de perdre's el desplaçament a Granada per una lesió muscular, amb la incògnita de si està en condicions de ser titular. “Ahir es va entrenar bé i avui també. Depèn d'ell si pot jugar els noranta minuts o no, no ho sé”, va apuntar Galca. Millors sensacions tenia Marco Asensio després de visitar els metges del Madrid per problemes de pubàlgia. “Ahir i avui s'ha entrenat amb el grup. Espero que estigui bé.” El previsible retorn de Caicedo i dels sancionats Víctor Sánchez i Diop va comportar que Joan Jordán, Paco Montañés i Rober Correa hauran de seguir l'enfrontament d'aquest migdia contra l'Athletic des de la graderia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)